The Poozies.
The Poozies.

Schotse vrouwenband The Poozies in De Lantaern

Op zaterdagavond 13 oktober staat de wereldberoemde Schotse vrouwenband The Poozies op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Deze veelzijdige groep heeft met veel succes ook in de ‘oude’ Lantaern gespeeld. Entree: € 15,00. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15 uur.

De bewust uitsluitend uit vrouwen bestaande band The Poozies komt uit Schotland. In de begin jaren negentig lieten zij voor het eerst van zich horen. Door de jaren heen hebben The Poozies wereldwijd opgetreden, vermaard om hun veelzijdige repertoire, originele arrangementen en fraaie vocale harmonieën. Wel is de band onderhevig geweest aan aardig wat wisselingen van de line-up. Vaste waarde was altijd harpiste Mary Macmaster, die eerder met Patsy Seddon, ook lange tijd Poozie, al lid was van het gerenommeerde harp-duo Sìleas. Mary werkte door de jaren heen samen met o.a. Sting en het recentere en Songs Of Seperation.

The Poozies zijn blijven bestaan. Nu met jong bloed in de vorm van twee nieuwe leden. Deze nieuwe line up doet nu de Lantaern aan met het gloednieuw album Punch. The Poozies bestaat uit Mary Macmaster (electro-harp, zang), Eilidh Shaw (viool, zang), Sarah McFadyen (viool, banjo, gitaar, zang) en Tia Files (gitaar, percussie, viool, zang). In de Oude Lantaern hebben de dames een aantal keren op het podium gestaan en waren daar zeer succesvol!En die naam? De dames zeggen hier over: “the feeling now is that it’s pretty rock and roll!”.

Meer berichten