Twee leden van de blauwe vogels en leiding.
Twee leden van de blauwe vogels en leiding. (Foto: Scouting Duiven)

Blauwe vogels winnen € 1000,- met inzamelingsaktie!

De Blauwe vogels van Scouting Duiven hebben een van de 25 sponsorcheques van 1.000 euro gewonnen bij de Wecycle-inzamelaktie. Inwoners uit de gemeente Duiven steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren bij het afvalaanbiedstation en te stemmen op het goede doel.

De Blauwe vogels is een speltak van Scouting Duiven voor jongeren met een beperking. Wethouder Spaargaren overhandigde de cheque aan de leden afgelopen vrijdag 21 september om 18.30 uur in het scoutinggebouw. Inwoners van Duiven konden punten scoren door e-waste in te leveren op de gemeentelijke milieustraat.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “We zamelen landelijk afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in waarbij we ons ook verbinden met onze lokale inzamelpartners. Deze actie is hier een voorbeeld van. Door lokale goede doelen te steunen, komen de sociale en de circulaire economie op een mooie manier samen. Ik feliciteer de winnaars van de sponsorcheques van harte.”

Optimale recycling
Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 92 procent. Door recycling komen ook schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Iedereen die op ons hebben gestemd, enorm bedankt.

Meer berichten