De route voerde van Duiven naar Groessen en vandaar over dijken en door weilanden naar Oud-Zevenaar.
De route voerde van Duiven naar Groessen en vandaar over dijken en door weilanden naar Oud-Zevenaar. (Foto: René Nijhuis)

Een prachtige hardloopdag

Omdat marathons vrijwel altijd op zondagen worden gehouden en gelovige mensen de zondag beschouwen als een rustdag, organiseert de Liemerse geloofsgemeenschap KerkvoorNu sinds 2016 een marathon in combinatie met lopen over 10 en 21 kilometer op een zaterdag.

Het werd afgelopen zaterdag een prachtige hardloopdag, al viel het aantal deelnemers wat tegen: 45 verdeeld over de drie afstanden. Van een teleurstelling echter wil Arjan Weeteling van KerkvoorNu, de man ook die de prachtige route van Duiven naar oud-Zevenaar uitzette, niet weten. "We hebben het over een evenementjé. Kleinschalig. Het belangrijkste is dat de mensen die er wel zijn genieten van de mooie omgeving en van elkaars aanwezigheid."

De namen van de winnaars kan Arjan Weeteling niet geven: "Omdat het daar niet om gaat. Het is een prestatieloop. Degene die als laatste binnenkomt, is misschien wel de grootste winnaar. Die heeft het waarschijnlijk het zwaarst gehad."

Meer berichten