Duivense Sinterklaas in bioscoopfilm

Langzaam maar zeker zal Nederland de komende weken weer in de ban raken van het Sinterklaasfeest. Ongetwijfeld inclusief de discussie over Zwarte Pieten of roetveegpieten. Maar gelukkig is er nu ook een leuke film: Party Piet Pablo. Met in de hoofdrol Duivenaar Bas Mannee.

Een hoofdrol in een Sinterklaasfilm kan niet anders dan zijn weggelegd voor de goedheiligman zelf. Bas Mannee echter zal de woorden 'Sinterklaas spelen' niet in zijn mond nemen. Hij houdt het op 'adviseren'. Want de enige echte Sinterklaas is natuurlijk… Sinterklaas.

Tegelijkertijd is Bas Mannee wel apetrots. Met zijn zwager Edwin van Kempen runt hij al tien jaar Sinterclub Duiven. Een wat de heren noemen 'uit de hand gelopen hobby', maar daarom niet minder succesvolSinterclub Duiven faciliteert ieder jaar tientallen Sinterklaas-huisbezoeken. Op drukke momenten zijn er in de Liemers soms wel zes complete teams op pad.
Daarnaast werken Mannee en Van Kempen ieder jaar mee aan de succesvolle Party Piet Pablo-theatershows, waarmee al gauw 15.000 kinderen worden bereikt. Bas Mannee: "Tijdens de shows en de huisbezoeken spelen we een soort spel. Daarin nemen we iedereen mee. De kinderen uiteraard, maar ook de ouders en opa's en oma's. Ze moeten er allemaal een positief gevoel van krijgen en natuurlijk plezier aan beleven."

En dan is er nu ook: Party Piet Pablo de Film. Een volgens het affiche 'sensationele Sinterklaasfilm'. Op een drukke avond waarop schoenen van heel veel kinderen moeten worden gevuld, gaat het helemaal mis. Bas Mannee wil niet verder op de inhoud ingaan, maar wel op hoe het was om mee te werken aan een productie als deze. 'De kers op de taart'. "Een fantastische ervaring. We zijn best wat gewend met de Party Piet Pablo-shows en een YouTube-serie, maar meewerken aan een film is de kers op de taart."

De opnamen zijn uiteraard geweest, daar gaat geen tijd meer in zitten. Zo houden Bas Mannee en Edwin van Kempen de handen vrij voor waar ze het liefst hun (vrije) tijd insteken: de huisbezoeken. Bas: "Ja, dat blijft het leukste. In een knusse, kleinschalige setting met kinderen die het spannend vinden. De magie van het Sinterklaasfeest vind je toch vooral daar: in die huiskamers."

Party Piet Pablo de Film draait in de Kinepolis-bioscopen. Helaas kent deze regio geen theaters van dit filmbedrijf. De dichtstbijzijnde bioscopen zijn in Utrecht en Den Bosch, zie www.kinepolis.nl.
De Party Piet Pablo-theatershow is wel te zien in de regio. Op 29 november in het Musiater in Zevenaar.

Meer berichten