Sponsors en medewerkers van Symbion verzamelen zich in en rond de schoolbus van de Liemerse praktijkschool.
Sponsors en medewerkers van Symbion verzamelen zich in en rond de schoolbus van de Liemerse praktijkschool. (Foto: vvbvanbree)

Startsein voorlichting over praktijkonderwijs Symbion

Met een feestelijke bijeenkomst met de sponsors van de schoolbus heeft de Liemerse praktijkschool Symbion op 23 oktober het startsein gegeven voor een voorlichtingscampagne, die zich richt op ouders van achtstegroepers die straks mogelijk een praktijkonderwijsadvies krijgen. Symbion is gevestigd in Didam, maar is er voor de hele Liemers.

De schoolbus heeft een opknapbeurt ondergaan. Leerlingen verzorgden de catering en bediening tijdens de bijeenkomst. De sponsors zijn veelal stagebedrijven, waarmee Symbion intensief samenwerkt. De bus is belangrijk voor Symbion, omdat het onderwijs steeds meer buiten school plaatsvindt. Het motto van de school is 'Leren in de echte wereld'. De bus wordt ingezet bij excursies en bedrijfsbezoeken en voor het vervoer naar stagebedrijven.

Symbion houdt dinsdag 11 december een informatieavond. Bezoekers krijgen onder meer uitleg over wat praktijkonderwijs inhoudt en de onderwijsaanpak van Symbion. De school bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt. Dat gebeurt tijdens de theorie- en praktijkvakken en tijdens stages. In de bovenbouw volgen de leerlingen ook vakopleidingen die ze afronden met een examen. Werkgevers vinden dit erg belangrijk. Ruim 75 procent van de leerlingen heeft bij het verlaten van Symbion een betaalde baan, vaak bij het laatste stageadres. Sommigen stromen door naar het mbo.

Leerlingen leren op Symbion om zelf keuzes te maken over hun toekomst. Binnen de klassen kunnen ze in groepjes of individueel op hun eigen niveau werken. Dit is mogelijk omdat Symbion kleine klassen heeft en er regelmatig wordt gewerkt op laptops (van de school). De leerlingen bespreken de voortgang met hun mentor tijdens begeleidingsgesprekken. De ouders worden hier intensief bij betrokken.

De bijeenkomst op 11 december duurt van 19.00 tot 20.30 uur en is aan de Hoge Witteveld 2 in Didam. Ook wordt informatie gegeven over de begeleiding en de aanmeldprocedure. Ouders die verhinderd zijn, kunnen een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Peter Breedveld: 0316 - 583 880. De open dag van Symbion is woensdag 23 januari.

Meer berichten