Première 6 juli 2018.
Première 6 juli 2018.

Save the Earth… Wie zegt dat het redden van de aarde geen feestje mag zijn?

Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden geschoten vanuit de Challenger tijdens ‘n inspirerende voorstelling in stadstheater Arnhem op vrijdag 23 november 2018.

De waarschuwing van Wubbo Ockels om zuinig te zijn op onze planeet inspireerde de Haagse band PBII om deze boodschap uit te dragen aan een zo groot mogelijk publiek. Er werd een cd gecomponeerd die onder de naam “Rocket” The Dreams Of Wubbo Ockels werd uitgebracht. Maar daar bleef het niet bij. Er moest een show komen! Een spectaculaire theatershow, die de bezoeker raakt, laat lachen, maar vooral inspireert! Het publiek krijgt beelden van de aarde te zien door de ogen van Ockels, aangevuld met muziek door een 11 koppige band. Deze liveband speelt Michael Jackson, David Bowie en eigen werk. Het is een show geworden zonder winst-oogmerk. Zo wordt de Plastic Soup Foundation en de Stichting Happy Energy gesteund.

PBII
De muziekstijl van PBII is een mix van moderne progressive rock, jazzrock en neo-symfonische rock. Het debuutalbum Plastic Soup verschijnt in 2010. Het thema van de cd, de vervuiling van de oceanen, vraagt aandacht voor het milieuprobleem. Drie jaar daarna kwam de band met de rockopera 1000 Wishes. De winst van dit project ging geheel naar de stichting KIKA. Wederom een teken dat het hart van de bandleden op de juiste plaats zit. In 2017 wordt het album “Rocket” The Dreams Of Wubbo Ockels uitgebracht. De titel verklaart natuurlijk al dat het album handelt over de in 2014 overleden astronaut. In nauwe samenwerking met de weduwe van Wubbo is er vervolgens hard gewerkt aan de theaterhow Save the Earth die op 6 juli 2018 in première is gegaan.

Wubbo Ockels
Wubbo Ockels was een Nederlands natuurkundige, ruimtevaarder en piloot. Op 30 oktober 1985 maakte hij als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte. Tot aan zijn dood in 2014 was hij hoogleraar Aerospace for Sustainable Science and Technology aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft.

De ruimtevaarder maakte zich ernstig zorgen om het voortbestaan van de aarde en zijn oproep om onze planeet te redden, droeg hij nog tot kort voor zijn dood uit aan wie het maar horen wilde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden