Leo Hu en Seetjang Yu zijn tevreden en trots, maar "we staan nog lang niet bovenaan, dus het kan altijd nog beter."
Leo Hu en Seetjang Yu zijn tevreden en trots, maar "we staan nog lang niet bovenaan, dus het kan altijd nog beter."

't Bakhuus Duiven in Cafetaria Top 100

Een klein feestje bij 't Bakhuus vorige week. De snackbar/lunchroom aan de Rijksweg in Duiven legde beslag op de 94e plaats in de Cafetaria Top 100 van het vakblad Snackkoerier, een uitgave van Vakmedianet. Maar tevreden zijn de eigenaren Leo Hu en Seetjang Yu nog niet.

"We staan nog lang niet bovenaan, dus het kan altijd nog beter", zegt Seetjang Yu van 't Bakhuus in een reactie op de eervolle klassering. "We hebben een uitgebreid verslag gekregen met de nodige aanbevelingen. Daar gaan we aan werken. Volgend jaar doen we weer mee en dan hopen we hoger te eindigen."

't Bakhuus is een concept van Andy Shan uit Olst. Hij exploiteert snackbars/lunchrooms in Olst, Ede en Duiven. De vestiging in Duiven wordt sinds de opening in maart vorig jaar gerund door de franchisers Leo Hu (33) en Seetjang Yu (33). Een stel van Chinese afkomst dat ook in Duiven woont. Hun ziel en zaligheid stoppen ze in 't Bakhuus en dat loont. Seetjang: "We merken dat we steeds bekender worden in het dorp."

Goede naam
De mooie klassering in de Cafetaria Top 100 draagt bij aan een verdere verspreiding van de goede naam. De jury is lovend. De mystery guest die de horeca-uitspanning bezocht, schrijft is zijn verslag: 'Bij 't Bakhuus in Duiven worden we vriendelijk geholpen en het eten smaakt goed. Ook qua hygiëne valt er niets op aan te merken. De zaak maakt een prima indruk'.

Seetjang Yu glundert. "Zo horen we het natuurlijk graag. We doen ook iedere dag onze uiterste best. Alleen als je lekker en vers eten maakt, komen gasten terug. Dus doen we dat. Kwaliteit is het belangrijkste."

Toch hadden Seetjang en Leo niet verwacht dat ze anderhalf jaar na de opening van 't Bakhuus al in de Cafetaria Top 100 zouden staan. Seetjang: "We hebben ons opgegeven omdat we vergeleken wilden worden met andere cafetaria's. Naast een mystery guest heeft ook een vakjurylid onze zaak bezocht. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een feestelijke show in Hilversum. Daar zijn we zonder hoge verwachtingen naartoe gegaan. Bij de bekendmaking van de Top 100 bleek dat wij op 94 staan. Daar zijn we heel blij mee."

Aanbevelingen
Inmiddels is het weer business as usual bij 't Bakhuus, maar de aanbevelingen van de vakjury worden ter harte genomen. Of gasten dat ook gaan merken, durft Seetjang Yu niet te zeggen. "Het gaat goed en we zijn positief beoordeeld, dus we gaan niet van alles veranderen. Bijsturen kan natuurlijk wel. Eén van de aanbevelingen is om regelmatig met nieuwe gerechten te komen op de kaart. We gaan kijken of we dat kunnen invullen."

't Bakhuus aan de Rijksweg 42a in Duiven is een snackbar/lunchroom met een uitgebreide kaart. Er is altijd verse koffie en jus d'orange verkrijgbaar en daarnaast salades, broodjes, uitsmijters, ijs en een divers aanbod gezonde en hartige snacks. Afhalen van gerechten is ook mogelijk.

Meer berichten