Burgemeester Rik de Lange met vlnr: Martien van Diek, Edwin van Kempen, Robert Egging en Preben Brasik van de vrijwillige Duivense brandweer.
Burgemeester Rik de Lange met vlnr: Martien van Diek, Edwin van Kempen, Robert Egging en Preben Brasik van de vrijwillige Duivense brandweer.

Koninklijk lintje Martien van Diek

In de brandweerkazerne aan de Ploenstraat in Duiven reikte burgemeester Rik de Lange vrijdagavond onderscheidingen uit aan leden van de vrijwillige Duivense brandweer. De hoogste eer ging naar Martien van Diek die bij Koninklijk Besluit werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Martien van Diek was 25 jaar lang, van 1992 tot oktober 2017, vrijwilliger bij de Duivense brandweer in de functie van manschap met de rang hoofdbrandwacht. Ook op een heel andere manier maakt hij zich al vele jaren verdienstelijk voor de maatschappij: als organisator van lange afstandswandelingen tot liefst 120 kilometer. In het verleden onder de vlag van de Posbankloop Velp-organisatie, de laatste jaren onder de naam van zijn eigen organisatie Liemers Posbankloop. De wandelingen doorkruisen de Liemers en (op de terugweg) Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank in Rheden.

Versierselen waren er vrijdag ook voor drie andere leden van de vrijwillige brandweer Duiven: Robert Egging, Edwin van Kempen en Preben Brasik. Robert Egging viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum in de functie van bevelvoerder met de rang brandmeester. Edwin van Kempen en Preben Brasik zijn 12,5 jaar verbonden aan de brandweer, beiden in de functie van manschap met de rang hoofdbrandwacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden