Optreden Julian Sas in augustus 2018.
Optreden Julian Sas in augustus 2018.

Organisatie evenementen professioneler

Sinds het Remigiusplein in het centrum van Duiven is opgeknapt, worden er regelmatig (muziek)evenementen gehouden. De gezamenlijke organisatoren hebben besloten de zaken vanaf 2019 professioneler aan te pakken. Daartoe wordt binnenkort de Stichting Duuves Mixed Music opgericht.

"Het gaat om serieus geld dat met de organisatie van evenementen is gemoeid. Dan moet je niet uit de losse pols dingen blijven regelen, maar het ook serieus aanpakken. Vandaar dat we hebben besloten een stichting op te richten."

Aldus Ben Aarntzen, organisator van het Jazz & Bluesfestival Duiven en woordvoerder van de groep die het initiatief heeft genomen een stichting in het leven te roepen. De anderen zijn: Frank de Ruiter, Stef Schaap, Cor van de Kaag en Edwin Tunnissen. Als de stichting een feit is willen ze toe naar tien gratis toegankelijke evenementen per jaar. Ben Aarntzen: "Nu we zo'n mooi plein hebben moeten we er ook gebruik van maken en de inwoners van Duiven wat bieden."

Geheel in stijl met wat tegenwoordig gangbaar is, gaat de Stichting Duuves Mixed Music zich ook inzetten voor lokale goede doelen. Het doel voor 2019 is 'ouderen en eenzaamheid'. Ben Aarntzen: "De invulling moeten we nog uitwerken, maar er komt in ieder geval geld om iets te doen aan de eenzaamheid onder ouderen."

Ondertussen is het Remigiusplein-programma voor 2019 in grote lijnen al rond. Hoogtepunt moet worden het derde Jazz & Bluesfestival dat gespreid wordt over twee dagen: zaterdag 17 en zondag 18 augustus. In totaal maken tien bands hun opwachting, waaronder de dit jaar zo bejubelde Julian Sas Band.

Het eerste evenement dat staat gepland is op zaterdag 4 mei. In Brasserie Een Mooie Dag is dan een diner in combinatie met een muziekfeest. Vastgelegd voor die dag zijn Elsa Jean MacTaggart & Gary Lister uit Schotland. Ook dit duo trad eerder op in Duiven. Het programma wordt om 20.00 uur onderbroken voor de Nationale Dodenherdenking. Een dag later, Bevrijdingsdag 5 mei, treden Elsa Jean MacTaggart & Gary Lister weer op, maar dan op het Remigiusplein. Naar een tweede band voor die dag is de organisatie nog op zoek.

Zeker is ook dat in november 2019 de Corona's naar Duiven komen. Volgens insiders de beste karaoke- en showband van Nederland. Het optreden is in de grote zaal van De Ogtent.

De plannen voor 2019 en de jaren daarna worden door de initiatiefgroep gepresenteerd op dinsdag 27 november in de bioscoopzaal van De Ogtent. Om 19.00 uur wordt begonnen met filmverslagen van optredens dit jaar. Om 20.00 uur opent wethouder Gemma Tiedink het officiële programma, waarna de organisatie een presentatie geeft.

Ben Aarntzen: "We nodigen sponsors uit en ondernemers die in de toekomst mogelijk ook een steentje willen bijdragen. In de zaal is plaats voor 85 mensen. Die hopen we binnen te krijgen. Hoe breder de Stichting Duuves Mixed Music straks wordt gedragen hoe beter."

Meer berichten