Sabine Weites en Pascal de Theije buigen zich over de kaart van het Canarische Eiland waar hun toekomst ligt: Fuerteventura.
Sabine Weites en Pascal de Theije buigen zich over de kaart van het Canarische Eiland waar hun toekomst ligt: Fuerteventura.

Nieuw leven op Fuerteventura

De koffers zijn nog niet gepakt, maar de plannen wel tot in detail gesmeed. Sabine Weites en Pascal de Theije uit Duiven gaan emigreren naar het Canarische Eiland Fuerteventura. Hun bedrijf Floo zetten ze daar in een andere vorm voort. De verhuizing staat gepland in het voorjaar.

Sabine en Pascal, beiden eind veertig, zijn gek van een actief en gezond leven. Ze willen sporten op een manier die energie geeft in plaats van energie kost, zoals ze het zelf formuleren. Met Floo hebben ze daar de afgelopen jaren vorm aan gegeven. De roep echter om te verhuizen naar een buitenland met een aantrekkelijk klimaat, klonk steeds luider. Toen ze begin dit jaar op Fuerteventura waren, wisten ze het zeker: hier willen we ons vestigen.

Sabine Weites: "Twintig jaar geleden heb ik al eens een periode in het buitenland gewoond en gewerkt, op Curaçao. Dat wil ik weer en Pascal voelt er ook voor. We kennen elkaar nu tien jaar en al die jaren hebben we het erover gehad: wat, waar, hoe, wanneer?"

Voor hun nieuwe leven waren eerst Portugal en Spanje in beeld, maar het Duivense stel vond het klimaat in die landen uiteindelijk toch niet stabiel genoeg. Ze verlegden hun interesse naar de Canarische Eilanden. Eerst naar Lanzarote ('Dat viel tegen'), later naar Fuerteventura. Sabine: "In februari hebben we een auto gehuurd en het eiland verkend. In het zuidoosten vonden we een prachtig, kleinschalig sportresort midden in een fantastisch landschap. We hadden allebei gelijk het gevoel van: dit is het. Dé plek om groepen van maximaal acht of negen mensen te ontvangen en die op een actieve manier te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Met ook nog eens golfbanen in de directe omgeving."

Het centrum van de activiteiten moet worden een huis dat ze inmiddels Villa Vital hebben gedoopt. Daar zit ook gelijk het risico van het plan, want de koop is nog niet rond. Sabine: "Met de eigenaar zijn we eruit, maar hij wil een deel van de grond afsplitsen. Die aanvraag is nog in behandeling bij de gemeente. Vooruitlopend daarop hebben we al wel ons huis in Duiven verkocht. Op 29 maart is de overdracht. We gaan ervan uit dat tegen die tijd ook alles rond is op Fuerteventura. Het plan is om daar in juni echt te beginnen."

De Floo-trainingen in Duiven en omgeving gaan ook daarna gewoon door. Maar zonder Sabine Weites en Pascal de Theije. Sabine: "Het is een grote stap en ook best spannend, maar dit is wat we altijd hebben gewild. Daarom gaan we er vol voor en geloven we erin dat het een succes wordt. We hebben een groot netwerk en krijgen daar veel positieve reacties uit. Tegen actieve rustzoekers zou ik willen zeggen: welkom vanaf volgend jaar in Villa Vital."

Meer informatie op: www.villa-vital-fuerteventura.eu.

Meer berichten