Amnesty’s schrijfactie Write for Rights in Zevenaar, Westervoort en Duiven

10 December is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar kunt u op 10 december schrijven in Zevenaar, Duiven en Westervoort. Daarnaast wordt op 8 december ook nog geschreven in de bibliotheek in Zevenaar.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven:ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Op zaterdag 8 december kunt u van 11.30 – 14.30 uur terecht in Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar, de Hooge Bongert 1. Onder andere Alle Jonkman, Leen den Besten, Rien van den Heuvel, Jeroen Heemink, en Wim van den Eerenbeemt schrijven mee.

Op maandag 10 december kan op 3 locaties geschreven worden:

In het gemeentehuis van Zevenaar, Kerkstraat 27, kan tussen 11.30 – 16.00 uur geschreven worden. Tussen 11.30 en 12.30 schrijven burgemeester Ella Schadd – de Boer en burgemeester Rik de Lange mee.

In het gemeentehuis van Westervoort, Dorpsplein 1, kan tussen 12.30 – 14.00 uur geschreven worden.

In het gemeentehuis van Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1, kan tussen 15.00 en 16.30 uur geschreven worden.

Voor wie schrijven we dit jaar?
Dit jaar schrijven we voor acht vrouwelijke activisten. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. We schrijven onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actie voerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

Write For Rights-trein
Op maandag 10 december rijdt er een Write For Rights-trein door Nederland. Deze trein vertrekt om 09.45 uur vanaf station Amsterdam CS, om vervolgens via verschillende stations om 20.30 uur weer in Amsterdam te eindigen. Iedereen die brieven wil schrijven kan opstappen en kosteloos een stukje meerijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden