Voor elk wat wils.
Voor elk wat wils. (Foto: Kees van den Brink)

Arabische heerlijkheden proeven bij Bij Bert

Woensdagavond bleven de bioscoopstoelen Bij Bert in De Ogtent leeg. Wel was het dringen geblazen rond de statafels. Op iedere tafel stonden kleine gerechtjes uit de keukens van Irak, Iran, Syrië, Rusland en Turkije en was er koffie thee en water om de dorst te lessen.

In samenwerking met de bibliotheekactie "Nederland Leest" en de taalmaatjes van Vluchtelingenwerk, hadden de keukenprinsessen uit die landen zich uitgesloofd om de Duivenaren kennis te laten maken met de specialiteiten uit hun land. De actie komt oorspronkelijk uit Amerika en is bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen. "Jammer dat we thuis al gegeten hebben" klonk het veelvuldig.

Goedlachse Sadia uit Syrië had een heerlijk hapje gemaakt van bloem, water en suiker, gevuld met slagroom en bestrooid met pistachenootjes en honing. Bijzonder is dat de dames overgeleverde recepten van hun moeders gebruikten zonder hoeveelheden. Dat vind je hier alleen terug in oude kookboeken. Voor de liefhebbers lagen de recepten klaar om thuis aan de slag te gaan. Een heel geslaagd experiment. Tijd om als tegenprestatie de Hollandse pot aan de dames voor te zetten.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden