Prins Peter (Schipper) en prinses Janny zijn het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Nathalzen.
Prins Peter (Schipper) en prinses Janny zijn het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Nathalzen. (Foto: Deo Peelen)

Nathalzen gaan 'keihard carnavallen'

De Loose Avond, traditiegetrouw op de laatste zaterdag van november, was het eerste hoogtepunt van het nieuwe seizoen van carnavalsvereniging De Nathalzen in Loo. Dorpsartiesten maakten afgelopen zaterdagavond indruk met carnavaleske optredens. Natuurlijk was er de onthulling van het nieuwe kabinet. Prins Peter (Schipper) en prinses Janny zijn het nieuwe prinsenpaar.

De bekendmaking van het nieuwe kabinet was het hoogtepunt van de Loose Avond. Al weken van tevoren was de geruchtenstroom op gang gekomen: wie mag dit seizoen de scepter zwaaien? Na muziek van Guns N' Roses maakten Peter en Janny een einde aan alle speculaties: zij sprongen enthousiast, en met veel confetti, uit de grote, groene Nathalzenfles. Voor veel bezoekers, en zeker voor de vriendengroep die nietsvermoedend in de zaal zat, was de verrassing bijzonder groot.

Het prinsenpaar is nauw betrokken bij het Loose carnaval. Al jaren nemen Peter en Janny deel aan de optocht op Blauwe Maondag, samen met hun vriendenploeg. Bij vrijwel alle activiteiten van De Nathalzen zijn de twee van de partij. De leus van Prins Peter I en prinses Janny tijdens het carnaval is: 'Met prins Peter en prinses Janny is niets te mal en vieren we gewoon keihard carnaval.' Daarmee roept Peter vooral op tot een groot feest en verwijst hij subtiel naar zijn Amersfoortse roots (Amersfoort staat bekend als Keistad).

Afscheid van enthousiast kabinet
Aan het begin van de Loose Avond namen De Nathalzen afscheid van Prins Tim, prinses Stephanie en adjudant Roy. "Deze drie onvermoeibare twintigers hebben onze vereniging een jaar lang op perfecte wijze vertegenwoordigd", aldus woordvoerder Rik Booltink van De Nathalzen. "Uit de staande ovatie van de bomvolle, uitverkochte zaal sprak veel waardering voor hun inzet en enthousiasme. Vrienden van het aftredende kabinet hadden tegen het einde nog een verrassing in petto: als Snollebollekes mochten de drie het podium verlaten."

Meer berichten