Gonda Pranger-Goudzwaard met koninklijk lintje, bloemen en haar man Rien.
Gonda Pranger-Goudzwaard met koninklijk lintje, bloemen en haar man Rien.

Lintje voor Gonda Pranger van Gehandicaptenraad

De Gehandicaptenraad Duiven heeft een goede aan Gonda Pranger-Goudzwaard. Sinds 1998 is ze vrijwilligster bij de stichting. Vorige week, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersetentje, werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hoe lastig het soms is om mee te doen in de maatschappij als je een beperking hebt, weet Gonda Pranger (63) uit eigen ervaring. Ze heeft een vorm van dystrofie en maakt om zich te verplaatsen gebruik van een rolstoel. Er is volgens haar nog een wereld te winnen, bijvoorbeeld als het gaat over toegankelijkheid van gebouwen. Daarom is ze blij met het VN-verdrag Handicap. Gonda: "Daarin is aangegeven wat de overheid moet doen om ervoor te zorgen dat de positie van mensen met een handicap verbetert."

Gonda Pranger is secretaris van de Gehandicaptenraad en zet zich met name in voor een scholenproject. "Voor de groepen 7 en 8 kunnen we een lesochtend verzorgen, zodat kinderen meer inzicht krijgen in hoe het is om te leven met een beperking." Ze had niet zien aankomen dat ze een lintje zou krijgen. Nu het zover is, vindt ze het 'heel bijzonder en een eer.' Aan stoppen denkt Gonda niet: "Zolang ik het kan, ga ik door."

Locoburgemeester Ineke Knuiman reikte de versierselen uit.

Meer berichten