Goudsmid Tessa Reijmers voor de vitrines in haar winkel in Duiven.
Goudsmid Tessa Reijmers voor de vitrines in haar winkel in Duiven.

Tessa Reijmers kiest voor Arnhem

Het winkelcentrum in Duiven lijdt binnenkort een gevoelig verlies. Tessa Reijmers verhuist in de eerste week van januari haar goudsmederij in de Pastoriestraat naar Arnhem. "Ik wil tussen winkelend publiek zitten, niet in een boodschappencentrum."

Dolblij was ze in 2012 met de verhuizing naar een eigen winkel/atelier in de Pastoriestraat. Zes jaar later denkt Tessa Reijmers daar om meerdere redenen heel anders over. In de eerste plaats zijn verwachtingen niet uitgekomen. Wat ook meespeelt, is dat ze haar eigen koers heeft verlegd. Sinds een jaar of twee richt Goudsmederij Tessa Reijmers zich op een wat hoger segment.

Tessa legt uit. "Ik voer geen merken. De hele collectie die we in de verkoop hebben is gemaakt door mij en mijn collega Audrey Hoed-Klein. Audrey is ook goudsmid en werkt al meer dan twintig jaar bij mij. We vermaken ook veel sieraden. De laatste jaren is de nadruk steeds meer komen te liggen op goud en steeds minder op zilver. Het wordt allemaal wat luxer en exclusiever. En ja, met alle respect, dan is Duiven niet de beste plek om te zitten."

Ze verhult niet dat ze ook teleurgesteld is in de ontwikkeling van De Elshofpassage. "Het ziet er prachtig uit met het nieuw ingerichte Remigiusplein, maar de ontwikkeling van het winkelcentrum waarop ik had gehoopt is uitgebleven. Het is nog steeds een boodschappencentrum. Ik mis de sfeer en gezelligheid van een centrum met winkelend publiek. Het werd gewoon tijd voor iets anders, maar wel hier in de buurt, omdat ik ook in de gemeente Duiven woon. Dan kom je al gauw uit in Arnhem."

Sinds begin dit jaar keek ze af en toe op Funda en ze bezichtigde enkele panden. Uiteindelijk werd het een unit van 55 vierkante meter (plus opslagruimte) in de Koningstraat. Tessa Reijmers: "Het pand was al een paar keer op Funda voorbijgekomen. Het leek me niks, totdat ik het in het echt had bekeken. Toen dacht ik er ineens heel anders over. De ruimte is iets kleiner dan de winkel in Duiven, maar daar staat tegenover dat de Koningstraat een gezellige straat is en de ligging van het pand gunstig. Schuin tegenover een grote woonwinkel (Rivièra Maison, red.) en om de hoek bij de '7 straatjes'. Een buurt met wat apartere winkels en niet alleen ketens. Dat is precies wat ik zoek."

Ze verwacht stappen te gaan maken in Arnhem. Meer klanten en meer omzet, al benadrukt ze dat liefde voor het vak de basis blijft. Tessa: "Onze klanten zijn mensen die iets persoonlijks willen. De emotie die daarbij hoort proberen we te vangen in een sieraad. Dat is heel dankbaar werk."

Erkenning voor wat ze doet, krijgt Tessa Reijmers steeds meer. Zo nam ze in november op uitnodiging deel aan de prestigieuze Sieraad International Jewellery Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam, samen met 170 andere ontwerpers uit alle delen van de wereld. In februari staat ze op de Fashion Week in Milaan. "Dat is wat ik wil: een groter publiek."

Meer berichten