"Een plaatje uit een prentenboek." Zo omschrijft Dickens-organisator André Oudendag de sneeuwrijke editie van vorig jaar.
"Een plaatje uit een prentenboek." Zo omschrijft Dickens-organisator André Oudendag de sneeuwrijke editie van vorig jaar.

Dickens-festival in Horsterpark

Dickens in de Liemers slaat op 7, 8 en 9 december voor het vierde jaar haar tenten op in het Horsterpark. 'Dickens' is een nostalgische, sfeervolle en gratis toegankelijke kerstmarkt met optredens en muziek. Een aangenaam welkom.

De editie van 2017 is niet de boeken ingegaan als de meest succesvolle. Sneeuwval hield veel mensen thuis bij de warme kachel. Maar eigenlijk hadden die thuisblijvers ongelijk. Want wat was het mooi in het 'Dickens-dorp' in het Horsterpark, juist vanwége de sneeuw. "Een plaatje uit een prentenboek", herinnert organisator André Oudendag zich.

Treuren om gemiste bezoekers deed en doet hij niet. "De sneeuwval maakte het tot een bijzondere editie. De beleving was fantastisch en er heeft zich geen enkel incident voorgedaan. Ook kraamhouders heb ik niet horen klagen, bijvoorbeeld over een tegenvallende omzet. Ik denk dat ze ook inzagen dat er aan schoonheid veel tegenover stond."

Een tweede 'witte Dickens' zit er gezien de weersverwachting niet in. Het zou dus wel weer eens gezellig druk kunnen worden in het Horsterpark. André Oudendag en tientallen andere vrijwilligers zijn er klaar voor. De kramen zijn verhuurd, de attracties geboekt, de artiesten vastgelegd en aan de inrichting van het terrein wordt de laatste hand gelegd, onder meer aan een prachtige nieuwe poort.

Omgeving, mensen en muziek staan weer aan de basis van die typische, traditionele Dickens-kerstsfeer. De tijd van Charles Dickens (een Engelse schrijver die leefde van 1812 tot 1870) met boeren, burgers en buitenlui. Deftige notabelen en kantoorklerken, maar ook kastanjeverkopers, schoorsteenvegers, schoenpoetsers en zwervers. Allemaal doen ze ook mee aan de Dickensparade.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden