Tom Lamers (tweede van rechts) poseert met het 'Nederlands elftal voor koks' bij hun culinaire hoogstandjes, die een zilveren en een bronzen medaille opleverden.
Tom Lamers (tweede van rechts) poseert met het 'Nederlands elftal voor koks' bij hun culinaire hoogstandjes, die een zilveren en een bronzen medaille opleverden.

Tom Lamers in prijzen met 'Nederlands elftal voor koks'

Met het 'Nederlands elftal voor koks' heeft Tom Lamers uit Duiven tijdens de Villeroy & Boch Culinary World Cup in Luxemburg een zilveren en bronzen medaille behaald.

Of hij daar tevreden mee is? Ja en nee. Tom Lamers: "Een tweede en derde plaats in een veld met 43 deelnemende landen is natuurlijk mooi. Maar ja, zilver en brons zijn geen goud. We zijn in het verleden al eens eerste geworden en als je er eenmaal aan hebt geroken, neem je met minder niet gauw meer genoegen."

Los daarvan beschouwt Tom Lamers, kok bij sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, het als een eer dat hij al gedurende een reeks van jaren voor 'het Nederlands elftal' wordt gevraagd. "Een bewijs dat je goed bezig bent en het straalt af op De Kromme Dissel. Dat is ook belangrijk. In Nederland leeft zo'n WK niet erg, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Scandinavische landen. Die komen met bussen vol supporters naar zo'n kampioenschap."

Bij de discipline 'warme keuken' moest Nederland alleen Denemarken voor laten gaan. Als derde eindigde Maleisië. Bij de discipline 'koude keuken' was er brons. Goud en zilver gingen naar Singapore en Denemarken. Tom: "Terecht. Die hadden showstukken gemaakt die net iets mooier waren dan die van ons."

Meer berichten