Groots Salsa Event in Duiven

Ziko’s Salsa Dansschool organiseert zaterdag 22 december de eerste editie van het grootste maandelijkse salsa feest van Nederland.

Ziko’s Salsa Dansschool (Arnhem) trapt aanstaande zaterdag vanaf 20.30 uur de eerste en speciale kersteditie van het feest af. Dansers uit heel Nederland, België en west Duitsland reizen naar het Gelderse plaatsje af om daar de Zuid-Amerikaanse dansen Salsa, Zouk, Kizomba en Bachata te dansen en zich onder te dompelen in tropische sferen.

Het feest, met maar liefst 5 zalen, verschillende DJ’s en een café, is het grootste feest voor Zuid-Amerikaanse dansen in Gelderland ooit. In iedere zaal kunnen bezoekers een andere soort dansmuziek vinden: voor ieder wat wils. Daarnaast kunnen beginnende dansers zonder ervaring bij aanvang van het feest speciale workshops volgen om kennis te maken met het plezier van Salsa en Zuid-Amerikaanse dansen. Maar ook ervaren dansers kunnen hun ei kwijt tijdens workshops voor gevorderden.

Ziko, eigenaar van de dansschool, organiseert het grote feest in Cultureel Centrum De Ogtent (voorheen CCOG) in Duiven. Deze locatie heeft een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis van de Salsa in Nederland en heeft een bijzonder plekje in Ziko’s hart. Ziko’s Dansschool organiseerde hier namelijk van 2000 t/m 2005 de eerste danscongressen in Europa met meerdere Zuid-Amerikaanse dansen en meerdere zalen. De Ogtent is dan ook een bijzonder geschikte locatie voor dergelijke grote feesten. Ziko hoopt met deze internationale feesten de dansscene in Gelderland een positieve impuls te geven!

Meer berichten