Op de foto van het tekenmoment staan van links naar rechts: Adriaan van Bergen, Taco Jansen en Thomas van der Staak.
Op de foto van het tekenmoment staan van links naar rechts: Adriaan van Bergen, Taco Jansen en Thomas van der Staak. (Foto: Landstede Basketbal)

Pigeons ondertekent partnerclubovereenkomst met Landstede Basketbal

Zondag 16 december was het moment dat Pigeons als eerste Liemerse basketbalvereniging, de partnerclubovereenkomst met eredivisionist Landstede Basketbal mocht ondertekenen. Voorafgaand aan de wedstrijd Landstede Basketbal vs BAL werd de overeenkomst ondertekend door de voorzitter van Pigeons Taco Jansen, algemeen manager Landstede Adriaan van Bergen en voorzitter Landstede Thomas van der Staak.

Met deze overeenkomst gaat de Duivense basketbalvereniging een langdurige samenwerking aan met de Zwolse eredivisionist. Zo zal Landstede Basketbal verschillende clinics verzorgen aan Pigeons en ook zullen er vanuit Duiven regelmatig basketbalwedstrijden worden bezocht in Zwolle. De twee verenigingen willen op deze manier het basketbal in de regio nog meer op de kaart zetten. De sport Basketbal is immers een geweldige sport en die verdient op zowel lokaal als landelijk niveau alle aandacht.

De eredivisiewedstrijd werd door ruim 40 leden van Pigeons en hun ouders bezocht. In de rust van de eredivisiewedstrijd mochten de jonge basketballers van de U12 Pigeons basketballen tegen Landstede U12. Het was een fantastische ervaring voor de jonge basketballers uit Duiven die voor het eerst in een echte eredivisie basketbalarena hun skills mochten tonen.
Na de rust lieten de basketballers van Landstede zien dat zij op dit moment de terechte koploper zijn in de Nederlandse Basketbaleredivisie. De eindstand was 84-69 in het voordeel van Zwolle.

Wil jij ook basketballen kijk dan snel voor meer informatie op www.depigeons.nl
 

Meer berichten