De Ogtent staat zaterdag 22 december in het teken van Zuid-Amerikaanse dansen.
De Ogtent staat zaterdag 22 december in het teken van Zuid-Amerikaanse dansen.

Groot Salsa Event in Duiven

Ziko's Salsa Dansschool houdt zaterdag 22 december in cultureel centrum De Ogtent de eerste editie van het grootste maandelijkse salsa feest van Nederland. Dansers uit heel Nederland, België en Duitsland reizen naar Duiven af om daar de Zuid-Amerikaanse dansen Salsa, Zouk, Kizomba en Bachata te dansen en zich onder te dompelen in tropische sferen.

Het feest in maar liefst vijf zalen en diverse dj's is volgens Ziko het grootste feest voor Zuid-Amerikaanse dansen in Gelderland ooit. In iedere zaal kunnen bezoekers een andere soort dansmuziek vinden. Daarnaast kunnen beginnende dansers zonder ervaring bij aanvang van het feest speciale workshops volgen om kennis te maken met het plezier van Salsa en Zuid-Amerikaanse dansen. Er zijn ook workshops voor gevorderden.

Cultureel centrum De Ogtent (voorheen CCOG) in Duiven heeft een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis van de Salsa in Nederland en heeft een bijzonder plekje in Ziko's hart. Ziko's Dansschool organiseerde hier namelijk van 2000 tot en met 2005 de eerste danscongressen in Europa met meerdere Zuid-Amerikaanse dansen en meerdere zalen. De Ogtent is volgens hem een bijzonder geschikte locatie voor dergelijke grote feesten. Ziko hoopt met deze internationale feesten de dansscene in Gelderland een impuls te geven.

Meer berichten