Blije gezichten in 't Raedthuys maandagmiddag na de bekendmaking. Vlnr: Anoeshka van der Niet, Niek Schulten, Hans den Engelsen en Karina van der Kolk.
Blije gezichten in 't Raedthuys maandagmiddag na de bekendmaking. Vlnr: Anoeshka van der Niet, Niek Schulten, Hans den Engelsen en Karina van der Kolk.

Michelin geeft 't Raedthuys voor de zesde keer een ster

't Raedthuys blijft een Michelin-sterrenrestaurant. Hans den Engelsen en Karina van der Kolk van het Duivense culinaire bedrijf kregen maandag het goede nieuws te horen.

Er moest gewoon worden gewerkt maandag en dus waren de chef-kok en gastvrouw van 't Raedthuys niet in Amsterdam aanwezig. Ze volgden de bijeenkomst met een half oog via een livestream. Toen bekend werd dat het restaurant zijn ster behoudt, slaakten ze een zucht van verlichting. Karina van der Kolk: "Ja, toch wel, het blijft ieder jaar spannend."

't Raedthuys kreeg de Michelinster eind 2013. De onderscheiding werd dit keer dus voor de zesde keer toegekend. Karina: "Voor gasten een soort kwaliteitscertificaat en voor ons het bewijs dat we goed bezig zijn. Eenvoudig is het niet. Je moet constante kwaliteit bieden op een hoog niveau en ook nog vernieuwend zijn. Veel mensen denken dat we een heel klassiek restaurant zijn, maar er is echt wel een moderne 'touch'. Lastig voor ons is ook dat we in Duiven zitten. Dat is anders dan in Amsterdam, al zie je wel dat ook restaurants in de regio steeds meer de waardering krijgen die ze verdienen."

Elf restaurants verloren dit jaar hun Michelinster, twaalf werden voor het eerst onderscheiden.

Meer berichten