De steeds groter wordende Loose carnavalsoptocht op 4 maart begint om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell.
De steeds groter wordende Loose carnavalsoptocht op 4 maart begint om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell.

Inschrijven voor optocht van Nathalzen

Voor veel carnavalsvierders is de optocht hét hoogtepunt van carnaval. Na weken of zelfs maanden van voorbereiden kan de praalwagen eindelijk naar buiten en mag de act opgevoerd worden. De Nathalzen heeft de online inschrijving (www.nathalzenloo.nl) voor de optocht geopend. Deze is op Blauwe Maondag (maandag 4 maart). De hele dag is het groot feest in Loo (met deejay en entertainer Robert Pouwels).

De laatste jaren wordt de Loose carnavalsoptocht volgens woordvoerder Rik Booltink van De Nathalzen steeds wat mooier, grootser en kleurrijker. "Dat kan alleen maar dankzij de inspanningen van vele creatieve en handige mensen. Fantastisch is het om te zien dat de groepen niet alleen uit Loo en de omliggende plaatsen Groessen, Duiven en Westervoort komen, maar ook van verder. De afgelopen jaren namen groepen uit onder meer Aerdt, Didam, Ellecom, Rheden, Tolkamer en zelfs Deventer de moeite om naar Loo te komen. Als vereniging in een klein dorp zijn we daar trots op", aldus Booltink.

De Loose carnavalsparade op 4 maart start om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen. Voor alle deelnemers en ook voor andere feestneuzen is er op het feestplein buiten een gratis ontbijt. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm.
De deelnemers aan de optocht worden gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de 'praalwagens'. Daarnaast zijn er de categorieën 'loopgroepen, duo's en individuen' en 'jeugd'. 's Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Het prijzengeld is voor het tweede jaar op rij iets verhoogd. Daarnaast zijn er prijzen voor het mooist versierde huis en de meeste enthousiaste straat.

Ook op zaterdagmiddag 2 maart (13.11 uur) trekt er een carnavalsoptocht door Loo. Dit is de jeugdoptocht. Kinderen met onder meer versierde fietsen, skelters en karren verzamelen zich bij schuttersgebouw Willem Tell. Hiervoor inschrijven is niet nodig.

Meer berichten