Bianca de Dreu.
Bianca de Dreu.

IJsbaan heeft nu ook een eigen lied

'Want ik wil schaatsen, samen hand in hand. Schaatsen en kletsen aan de kant. Ja ik wil schaatsen, dus ga je met me mee, want schaatsen is veel leuker met zijn twee'.

Dat is het lied 'Ik wil schaatsen' (op de melodie van 'Ik wil slapen') dat is geschreven door de Duivense zangeres Bianca de Dreu. Ze vertolkte het lied met groot succes op de GABA-ijsbaan en sindsdien wordt het regelmatig gedraaid.

De baan heeft sowieso over belangstelling geen klagen. Alle klassen van het Candea College kwamen de afgelopen weken schaatsen, kinderopvang Zonnekinderen was er enkele keren en ook vrijwilligers van woonzorgcentrum Thuvine komen regelmatig naar de baan om ook de oudere inwoners van Duiven de sfeer te laten proeven.

De ijsbaan is nog open tot en met aanstaande zondag 6 januari. Zaterdagavond is de finale van de curlingcompetitie. Het is voor het dertiende jaar dat de baan in december en begin januari in Duiven ligt. Het totaal aantal bezoekers zal naar verwachting weer in de richting gaan van de 100.000.

Meer berichten