V.l.n.r.: Hugo Boschker, Johannes Goossens, Walter Verwaal, Annemieke Kok, Henk Nijland, Mathieu Maanders, Dianne de Geus, Jacques Kok en Frank Versteege (Foto: Fotografie Jacques Kok).
V.l.n.r.: Hugo Boschker, Johannes Goossens, Walter Verwaal, Annemieke Kok, Henk Nijland, Mathieu Maanders, Dianne de Geus, Jacques Kok en Frank Versteege (Foto: Fotografie Jacques Kok).

Sportverkiezing wordt Duivens feestje

De tweede Duivense Sportverkiezing staat in de steigers. Het moet leiden tot een feestelijke avond op vrijdag 25 januari in Hotel van der Valk Duiven. Dianne de Geus: "We hebben een avondvullend programma. In vergelijking met de eerste verkiezingsavond wordt het dit keer veel attractiever."

Niet toevallig is dat de Duivense inbreng in alle opzichten groot is. Dianne de Geus: "Bewust uiteraard, het is de Dúivense Sportverkiezing. De sporters die worden genomineerd wonen en leven in Duiven en in veel gevallen werken ze er ook. Net als Mathieu Maanders (college-organisator, red.) en ik. Dan moet je ook het omlijstende programma Duivens houden."

Tijdens de verkiezing wordt teruggekeken op het sportjaar 2018. De prijzen die worden uitgereikt zijn die voor: sporter, sportteam, aangepast sporter, aangepast sportteam, sporter onder 16 jaar, meest bijzondere sportprestatie en de sportfoto van het jaar. De winnaars worden bepaald door vakjury's.

Vrijwel alle bedrijven die de verkiezing ondersteunen zijn gevestigd in Duiven. Onder meer ook twee bedrijven die zijn genomineerd voor de ondernemingsverkiezingen van MKB Duiven: Wima FreshFood en dansschool Swabaa. Wima stelt prijzen beschikbaar en Swabaa verzorgt een optreden. Er zijn ook optredens van zangeres Antoinette Germeraad en de band Castle Lords. Het openingswoord doet burgemeester Rik de Lange en de presentatie van de avond is in handen van triatleet Marcel Gierman. Hij neemt ook de gesprekjes met genomineerden en winnaars voor zijn rekening. Op een groot scherm passeren de hele avond foto's die zijn ingestuurd voor de sportfotoverkiezing en sportfoto's die zijn gemaakt door regionale fotografen.

Een verrassing voor de organisatoren was dat ze onlangs een telefoontje kregen van de organisatie van de Duivense Vrijwilligersprijs, met de mededeling dat ze zijn genomineerd voor die verkiezing. Dianne: "We zijn druk met nominaties en dan word je zelf genomineerd. Dat is wel ontzettend leuk."

Sporters voordragen voor een nominatie kan tot 7 januari via de site www.sportverkiezing-duiven.nl. De jury buigt zich daarna over de voordrachten en nomineert in elke categorie drie sporters. De jury bestaat uit Frank Versteege (personal trainer), Taco Jansen (voorzitter basketbalvereniging Pigeons), Henk Nijland (oud-wethouder), Hugo Boschker (winnaar Duivense Sportprijs 2018 in de categorie meest bijzondere sportprestatie) en Johannes Goossen (wethouder). Sportfoto's kunnen worden ingestuurd naar: foto@sportverkiezing-duiven.nl. De jury bij deze wedstrijd bestaat uit Jacques Kok (Fotografie Jacques Kok), Walter Verwaal (Fotic) en Annemieke Kok (Smeltwater). De toegang tot het gala op 25 januari bij Van der Valk is gratis.

Meer berichten