Het winnende team van Ronde Tafel De Liemers met vlnr: Marcel Huizinga, Jan Henjes, Christi-Mari Zonnenberg van de Rabobank, Pascal Staring en Jeroen Wedel.
Het winnende team van Ronde Tafel De Liemers met vlnr: Marcel Huizinga, Jan Henjes, Christi-Mari Zonnenberg van de Rabobank, Pascal Staring en Jeroen Wedel.

Ronde Tafel De Liemers klopt Pronto Print met 3-1

Na vier weken felle strijd vond zaterdag 5 januari op de ijsbaan in Duiven de ontknoping plaats van de Rabobank-curlingcompetitie. Het team van Ronde Tafel De Liemers won de finale met 3-1 van het team van Pronto Print Duiven.

De curlingcompetitie is al jarenlang een succes. Ook dit jaar waren er weer veel deelnemende teams: 113. Wekenlang streden ze om een plaats in de finaleronde. Verliezers waren er niet, want deelnemen aan de curlingwedstrijden is belangrijker dan het winnen van de competitie, vindt Christi-Mari Zonnenberg van sponsor Rabobank: "Het is gezellig en je spreek nog eens iemand." Collega Robin Jansen, net als Christi-Mari zelf ook deelnemer: "Er doen veel bedrijventeams mee. Zo biedt de curlingcompetitie ook de mogelijkheid om te netwerken."

De finale zaterdagavond werd nooit echt spannend. Daarvoor was de overmacht van Ronde Tafel De Liemers te groot. Captain Pascal Staring: "In tegenstelling eigenlijk tot veel wedstrijden in de poule en de finaleronde. Een paar keer moesten er stenen worden geteld en gingen we 'op doelsaldo' door. In de halve finale stonden we zelfs met 2-0 achter. Toch redden we het nog. Juist daarom hebben we het misschien ook wel verdiend."

Het winnende team bestaat uit Groessenaar Pascal Staring (tegenwoordig woonachtig in Zevenaar/Ooij), Jeroen Wedel (Duiven), Marcel Huizinga (Westervoort) en Jan Henjes (Didam). Een homogeen team, volgens Pascal Staring, dat op de beslissende momenten de controle behield. "Je gooit gauw te hard, maar wij hebben steeds de rust bewaard. In ons voordeel was dat we tussendoor biertjes 0.0 dronken. Niet alle deelnemers deden dat en alcohol bevordert niet een ingetogen manier van spelen."

Pascal Staring is het zeer eens met de stelling dat gezelligheid boven winnen gaat. "Zeker weten. We zijn er ook niet aan begonnen met het idee dat we zouden kunnen winnen. De gezellige avonden, daar ging het ons om. En net als vorig jaar, toen we voor het eerst meededen, hebben we die gehad. De sfeer was perfect."

Ronde Tafel De Liemers is een serviceclub voor mannen tot 40 jaar. Vreemd genoeg zijn de curlingspelers de 40 allemaal net gepasseerd. Pascal: "Je kent elkaar en blijft dingen samen doen. Het leuke van het curlen en de ijsbaan is ook dat er een goed doel aan is gekoppeld: de kerstpakkettenactie voor minima. Dat past in onze servicegedachte. We willen het gezellig hebben samen en van elkaar leren, maar ook iets voor anderen betekenen. Bij dit project valt het allemaal mooi samen. Wat ons betreft zijn trouwens de vrijwilligers van de ijsbaan de echte helden. Wat die mensen allemaal doen is ongelooflijk. Niets dan lof."

Meer berichten