Burgemeester Rik de Lange van Duiven kwam mevrouw Martinus feliciteren.
Burgemeester Rik de Lange van Duiven kwam mevrouw Martinus feliciteren.

Feest in Thuvine: mevrouw Martinus is honderd jaar!

Het was feest maandag in Thuvine. Mevrouw Nettie Martinus-Steenhuizen werd honderd jaar! Ze genoot van haar feestje, dat de familie zaterdag nog eens overdoet bij Gieling.

Zelfs een kleinzoon die in Spanje woont, komt zaterdag over met zijn vrouw en kinderen. Terecht natuurlijk, een oma van honderd, dat is speciaal. Hoewel haar kortetermijngeheugen wat te wensen overlaat, realiseert Nettie Martinus zich dat maar al te goed. "Daarom geniet ze er ook zo van", zegt jongste dochter Tineke Rouwenhorst-Martinus (65), die ook in Duiven woont.

Ze werd in 1919 geboren in Emmerich, waar haar vader als treinmachinist was gestationeerd. Via Enschede en Arnhem kwam ze in Zutphen terecht. Daar werden de dochters Gerrie en Jeannette geboren. Tineke kwam ter wereld in Apeldoorn. Tineke: "Mijn moeder heeft een goed leven gehad in een goede gezondheid. Ze leest nog steeds de krant en kijkt televisie."

Jan Martinus overleed dertien jaar geleden op 86-jarige leeftijd. Het echtpaar woonde toen al in Duiven. Ruim vijf jaar geleden verhuisde Nettie Martinus naar Thuvine, waar ze tot haar grote tevredenheid, en die van haar dochters, wordt verzorgd. De honderdjarige heeft zes kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.

Meer berichten