Opgeven voor de carnavalsoptocht

Als het nieuwe jaar eenmaal is begonnen, is het carnavalsfeest nooit ver weg. Carnavalszondag, de dag waarop in de meeste steden en dorpen de optocht wordt gehouden, valt dit jaar op zondag 3 maart.

Ook bij De Deurdreiers in Groessen worden de voorbereidingen getroffen. Lid zijn van De Deurdreiers of een andere carnavalsvereniging in niet noodzakelijk, iedereen kan meedoen aan de optocht. In de categorieën 'grote wagens' en 'kleine wagens' is inschrijven verplicht, in de andere categorieën gewenst. Inschrijven kan via de website www.deurdreiers.nl. Klik op de button: 'Schrijf je in voor de optocht'. Vragen kunnen worden gesteld aan de optochtcommissie: optocht@deurdreiers.nl. Deze commissie kan ook opties aanreiken voor schuren waar gratis gebruik van kan worden gemaakt voor de bouw van een wagen.

Op zondag 3 maart om 12.00 uur geven Prins Roland de 1e en Adjudant Ralph het startsein voor de optocht door de versierde straten van Groessen, dat die carnavalsdagen wordt omgedoopt in 'Deurdreiersdarp'. Op de foto van Sanne Smits, gemaakt tijdens de optocht vorig jaar, De Amaretto's, een groep vriendinnen die al 22 jaar deelneemt aan de Groessense optocht.

Meer berichten