De hoofdrolspelers van de Duivense ondernemersverkiezingen.
De hoofdrolspelers van de Duivense ondernemersverkiezingen.

Ronald Gerressen en Swabaa winnaars

Ronald Gerressen is uitgeroepen tot de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2018. De Duivenaar ontving zijn prijs, een kunstwerk van Will Schropp getiteld 'De vliegende duif', vorige week donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging MKB Duiven uit handen van burgemeester Rik de Lange.

Gerressen runt samen met zijn gezin en collega's het bedrijf Ronald Gerressen Vastgoedonderhoud en Reinigingsdiensten. Eind vorig jaar nam hij een nieuw bedrijfspand in gebruik langs de A12 op bedrijventerrein Centerpoort Noord.

"De Duivense ondernemer van 2018 is een doorzetter die de crisis heeft doorstaan. Nu het goed gaat met de economie investeert hij volop in nieuw materiaal en machines. Ronald is een echte doordouwer. Hij staat klaar bij nacht en ontij. Ronald is een groot man met een klein hart, die de waterlanders laat rollen als leed hem te veel wordt. Hij heeft oog, oor en gevoel voor de samenleving", prees burgemeester De Lange de boomlange ondernemer.

Gerressen was zichtbaar geëmotioneerd nadat hij op het podium de prijs in ontvangst had genomen. "Ik ben trots dat ik dit samen met mijn gezin en onze mensen heb bereikt."

De titel Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar 2018 ging naar Johannes Swart en Femke Baas van dansschool Swabaa Movements. Volgens de jury was de ontknoping spannend. "De winnaars wisten net iets meer punten te behalen door op alle criteria goed te scoren en zich goed te presenteren. Ze hebben een degelijk ondernemingsplan paraat en een goede toekomstvisie. Johannes en Femke bedenken creatieve oplossingen en hebben alles aan de kant gezet om een succesvolle start te realiseren", aldus jurywoordvoerder Marc Rosendahl.

Peter Houthuijzen, de Duivense ondernemer van 2017, overhandigde de prijs aan Johannes en Femke. Het kunstwerk voor de starters is een creatie van Maarten van der Geest.

De winnaars zijn super blij met hun prijs. "We hadden het de anderen ook gegund hoor", aldus Femke Baas in haar dankwoord. "We gaan nog heel lang door met dansen en we gaan MKB Duiven ook aan het dansen krijgen."

Beide winnaars mogen ook een maand lang gratis reclame maken bij sponsor de Liemerse lokale omroep RTV Favoriet. De starter van het jaar krijgt tevens een trainings- en coachingstraject van Spiegel & Reflex.

De nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven werd bezocht door 350 belangstellenden, die voor een sfeervolle entourage zorgden in zaal Gieling in Groessen.

Op de foto de hoofdrolspelers van de finale van de Duivense ondernemersverkiezingen. Achterste rij v.l.n.r.: Inge Hennekes, Frank Mulling, Wilfred van Manen, Bart Jongmans, Marco Kreté, burgemeester Rik de Lange, Wendy en Jan Koenen, Petra Vermeulen, Cris van Arkelen (Rabobank), Didier Orij en Theo de Reus (MKB Duiven). Voorste rij v.l.n.r.: Marc Serrée, Elvira en Ronald Gerressen, Johannes Swart en Femke Baas.

Meer berichten