Er worden leerzame workshops verzorgt voorafgaand aan het feest.
Er worden leerzame workshops verzorgt voorafgaand aan het feest. (Foto: Sindesign Photography)

Ziko organiseert unieke en grootse 'XXL Party' in Duiven

Ziko’s XXL Party in de Ogtent in Duiven is na de eerste editie al uitgegroeid tot het grootste maandelijkse salsafeest van Nederland. Ziko’s Salsa Dansschool wil met dit feest niet alleen mensen in het hele land veel plezier geven, hij wil ook laten zien dat dansscholen een belangrijke rol in de maatschappij kunnen spelen en de dansscene in de regio een positieve impuls geven.

Het feest is onderdeel van een door Ziko’s Salsa Dansschool (Arnhem) ontwikkeld concept. Ziko (eigenaar van de dansschool) wil overbrengen dat dansen op veel verschillende manieren gezond kan zijn voor mensen én voor de maatschappij. Hij organiseert hiervoor bijvoorbeeld een conferentie waar artsen, psychologen en de politiek zijn uitgenodigd om te spreken over de rol die dansen in onze samenleving kan spelen. Maar denk ook aan de dansworkshops bij scholen, ziekenhuizen en voor mensen met een beperking (geestelijk en lichamelijk) die Ziko regelmatig verzorgt. Tijdens deze workshops komt steeds weer naar voren hoe goed dansen is voor het zich verbonden voelen met elkaar – los van achtergrond, beperkingen of cultuur – en hoe intens mensen kunnen genieten van bewegen op de muziek en dan alles los kunnen laten.

Tijdens het feest dat op 26 januari om 20.30 uur losbarst, is dit concept ook merkbaar en voelbaar. Het is belangrijk dat mensen de ruimte krijgen om in de juiste sfeer, met gevoel en met veel onderling plezier kunnen dansen op de essentie van de verschillende soorten muziek die er in de verschillende zalen wordt gedraaid. Ook de workshops worden hier zorgvuldig op geselecteerd. Mensen moeten leren dansen met gevoel voor de essentie van de dans en de muziek, en dat is veel meer dan alleen stappen leren. Door deze manier van werken creëert Ziko de juiste sfeer om veel plezier te hebben en je op je gemak te voelen, ondanks dat er meer dan zeshonderd anderen rondlopen op het feest. En dat is uniek in Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden