Het spel in volle gang in de ruimte van DeWijKern aan het Eilandplein in Duiven.
Het spel in volle gang in de ruimte van DeWijKern aan het Eilandplein in Duiven.

Koersbal: gezelligheid gaat boven winnen of verliezen

De koersbalclub die onderdeel is van De WijKern is op zoek naar nieuwe leden. Een stukje in de krant wil dan nog wel eens helpen. Drina Elzenaar kan het iedereen aanraden.

Drina: "Koersbal is een spel dat door iedereen kan worden gespeeld, ook door mensen met een lichamelijke beperking. De bedoeling is om de koersbal vanuit een vak over een mat te rollen richting de 'jack'. Dat is een kleine witte bal. Het gaat erom de koersbal zo dicht mogelijk bij de 'jack' tot stilstand te laten komen. Het spel lijkt op het Franse jeu de boules. Een extra moeilijkheid is wel dat een koersbal niet helemaal rond is. Dat maakt het tot een verrassend spel."

De koersbalclub van De WijKern telt momenteel zo'n vijftien leden. Zij spelen iedere donderdag van 13.30 tot 16.00 uur op het Eilandplein 300 in Duiven. Mensen die regelmatig komen kunnen meedoen aan een onderlinge competitie. Incidenteel meedoen kan ook. Lid worden is niet verplicht en de kosten bedragen slechts 1 euro per keer. Drina Elzenaar: "Mensen zijn van harte welkom. Vooral mannen, die zijn momenteel in de minderheid. Een belangrijk aspect is natuurlijk de gezelligheid onder elkaar. Als het gezellig is, maakt het niet uit of je wint of verliest." Meer info? Bel met Drina Elzenaar: 06 3428 9299.

Meer berichten