Pauline van Dam (links) en Jolanda Schrauwen openen samen hun 'Shop voor nop' in de Elshofpassage.
Pauline van Dam (links) en Jolanda Schrauwen openen samen hun 'Shop voor nop' in de Elshofpassage.

Kledingbank 'Shop voor nop' vestigt zich in Elshofpassage

In de unit in de Elshofpassage in Duiven waarin tot voor kort de Fairtrade Chocolade Herberg was gevestigd, is nu kledingbank 'Shop voor nop' neergestreken. Iedereen is welkom.

'Shop voor nop' is een initiatief van Pauline van Dam uit Westervoort en Jolanda Schrauwen uit Zevenaar, beiden lid van de geloofsgemeenschap KerkvoorNu. Doel van de kledingbank is mensen die het niet zo breed hebben de mogelijkheid te bieden leuke kleren uit te zoeken. Kleren die andere mensen niet meer dragen. Voor de deur van de kledingbank in de passage en bij het pand De Boomgaard van KerkvoorNu aan de Schoolstraat 9 in Duiven staan containers waarin kleding kan worden gedumpt. Pauline van Dam: "Liefst kleding die schoon is en heel. Samen met andere vrijwilligers sorteren Jolanda en ik het en hangen het in rekken. Iedere dinsdag zijn we open van 09.00 tot 13.00 uur en iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Ook mensen die gewoon even een op koffie willen drinken en een praatje willen maken kunnen binnenlopen."

De ruimte in de Elshofpassage wordt tot april gratis door de gemeente Duiven beschikbaar gesteld aan 'Shop voor nop'. Afhankelijk van het succes van de kledingbank wordt gekeken hoe het daarna verder moet.

Meer berichten