De organisatoren van de Duivense Sportverkiezing: Dianne de Geus en Mathieu Maanders. Foto: Foto Jacques Kok.
De organisatoren van de Duivense Sportverkiezing: Dianne de Geus en Mathieu Maanders. Foto: Foto Jacques Kok.

Ontknoping Duivense Sportverkiezing

Alle voorbereidingen voor de tweede Duivense Sportverkiezing zijn getroffen. Aanstaande vrijdag 25 januari is het zover. Hotel Van der Valk Duiven is de locatie waar de feestelijke avond wordt gehouden. Diana de Geus, die de verkiezing samen met Mathieu Maanders organiseert, rekent op een 'volle bak'.

In totaal zestig sporters en sportteams werden de afgelopen maanden voorgedragen voor de verschillende categorieën van de verkiezing. De jury wikte en woog en nomineerde de volgende sporters/teams:

Sporter/Sportteam:
- Pigeons U20, basketbal
- LIVO Heren 1, volleybal
- Bibi van Santen, kickboksen

Meest bijzondere prestatie:
- Team Liemers For Life
- Henk Nijland, fietser
- Jos van Beusekom, marathon

Aangepast sporter/sportteam:
- Renske Haan, paravolleybal
- Pigeons on Wheels

Dan is er ook nog de verkiezing van de Duivense sportfoto van het jaar. De foto's waartussen het gaat zijn actiefoto's van Celine van Hummel (obstacle run-deelnemer), Bibi van Santen (kickbokser) en het eerste herenteam van hockeyvereniging Westerduiven. Een aparte jury, bestaande uit professionele fotografen, beoordeelt de genomineerde foto's.

De avond staat in het teken van de uitreikingen van de verschillende prijzen. Daarnaast zijn er voordrachten van Estee Gerritsen (sport en toegankelijkheid, Stichting Moving without Limits) en Hugo Boschker (vijfde bij het WK triatlon in zijn klasse in Zuid-Afrika), en er is een interview met DVV-voetbaltrainer en oud-keeper van De Graafschap Ron Olyslager. Interviewer is triatleet Marcel Gierman, die de avond ook presenteert. Direct nadat hij om 19.30 uur de genomineerden en aanwezigen heeft welkom geheten is er een openingswoordje van burgemeester Rik de Lange. Uiteraard is er ook muziek: zangeres Antoinette Germeraad, de band Castle Lords en DJ Partybeat.

Het is voor de tweede keer dat de Duivense Sportverkiezing wordt gehouden. De winnaars van de eerste verkiezing waren: Pam Nieuwenhuis (sporter van het jaar), Estée Gerritsen (aangepaste sporter van het jaar), Hugo Boschker (meest bijzondere sportprestatie van het jaar) en Marcel de Bont (maker van de mooiste Duivense sportfoto van het jaar).

De Duivense Sportverkiezing is geïnitieerd en opgezet door ondernemer en ex-VVD-raadslid Dianne de Geus en Mathieu Maanders, ambassadeur van Uniek Sporten en fractie-assistent van Pro Duiven. Mathieu Maanders lijdt aan een progressieve spierziekte, maar dat weerhoudt hem er niet van meerdere keren in de week te sporten. De organisatoren verwachten dat het een drukke en gezellige avond wordt. "De verkiezing is een podium voor alles wat met sport te maken heeft in Duiven, Groessen en Loo. Daarom wordt het ook een echt Duivens feestje."

De toegang tot het sportgala bij Van der Valk is gratis.

Meer berichten