Een groepsfoto van alle winnaars van de Duivense Sportverkiezing 2018. Linksvoor met blauwe spijkerbroek Bibi van Santen.
Een groepsfoto van alle winnaars van de Duivense Sportverkiezing 2018. Linksvoor met blauwe spijkerbroek Bibi van Santen.

Bibi van Santen sporter van het jaar

En de winnaar is: Bibi van Santen! De Duivense kickbokster werd vrijdagavond in Van der Valk Hotel Duiven uitgeroepen tot Duivense sporter van het jaar 2018. Er waren meer winnaars en daartoe mag ook het grote aantal bezoekers worden gerekend. Het werd een lange maar geslaagde avond.

Bibi van Santen is de opvolger van Pam Nieuwenhuis, een jaar geleden de eerste winnaar van de Duivense Sportverkiezing. Bibi werd door de jury verkozen boven het basketbalteam van Pigeons U20 en het herenbasketbalteam van LIVO. Ze maakte naam op tweede paasdag 2018 toen ze in Elst het ladiestournament van het kickboksgala Born2Fight won (klasse tot 55 kilogram). Bibi van Santen lijkt een mooie toekomst in het kickboksen in het vooruitzicht te hebben en op korte termijn wordt daarover al meer duidelijk. Op 23 februari maakt ze haar debuut bij kickboksorganisatie Enfusion en hoopt ze een contract binnen te slepen.

In de categorie beste aangepaste sporter/sportteam troefde Pigeons on Wheels, het rolstoelbasketbal van de gelijknamige Duivense vereniging, paravolleybalster Renske den Haan af. Pigeons on Wheels combineert presteren (momenteel tweede in de competitie) met gezelligheid. Na iedere training en wedstrijd eten en drinken de spelers met elkaar. Ook binnen de vereniging heeft het team zich snel een gewaardeerde plek veroverd. De leden zetten zich met het verzorgen van clinics in voor het promoten van het rolstoelbasketbal.

De meest bijzondere sportprestatie van 2018 werd volgens de jury geleverd door Jos van Beusekom. Op 61-jarige leeftijd liep hij vorig jaar twee marathons, zijn tiende en elfde. Jos traint vier à vijf keer in de week en is medeorganisator van de Bert Timmer Memorial Loop. Hij heeft suikerziekte, maar laat zich daardoor niet belemmeren. De jury gaf aan Jos van Beusekom de voorkeur boven de andere genomineerden Henk Nijland en Team Liemers For Life.

Sportfoto van het jaar werd een foto van obstacle race-deelnemer Celine van Hummel.

De organisatoren Dianne de Geus en Mathieu Maanders kijken 'positief en trots' terug op de verkiezingsavond. "Met een whauw-gevoel ook. Zoveel mensen, zoveel dankbare woorden. Sporters geven aan blij te zijn dat wij onze nek uitsteken en ze een podium bieden. Natuurlijk is het ook mooi als de burgemeester lovende woorden spreekt en zegt dat hij hoopt dat de verkiezing een traditie wordt. De derde verkiezing komt er volgend jaar in ieder geval. Na zo'n prachtige avond kunnen we daar niet onderuit."

Kritisch is Dianne de Geus ook. "Het programma was zo uitgebreid dat de avond misschien net iets té lang duurde. Daar hebben we van geleerd richting volgend jaar."

De organisatie van de Duivense Sportverkiezing is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van de gemeente Duiven. De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de prijs zijn op 14 maart. Dianne: "Het zou zijn als de kers op de taart als we winnen."

Meer berichten