Foto: Indigo
Foto: Indigo

Cursus Borderline voor familieleden

Op dinsdag 5 maart van 19.00-21.00 uur start de cursus “Omgaan met Borderline”. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Citaat van een cursist tegen haar mede cursisten: ”Kunnen jullie je nog voorstellen hoe wij hier 3 maanden geleden bij zaten”.

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

De cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard en Rozendaal.

Aanmelding, info en opgave Indigo info@indigogelderland.nl of T 026-3124483

Meer berichten