Maarten Groenendijk die met gemak laat zien wie de snelste is.
Maarten Groenendijk die met gemak laat zien wie de snelste is. (Foto: Rene Bosch)

Pigeons On Wheels weer met de benen op de grond

Zaterdag 2 februari 2019 speelde Pigeons On Wheels (POW) de 5e competitie ronde in de C2-divisie van de Nederlandse Basketball Bond in Sportcentrum Oudenrijn in Vleuten (Utrecht). Nadat POW vorige week helemaal in de wolken was na het winnen van de titel "Aangepast sporter/sportteam" bij de Duivense Sportverkiezing van 2018, is POW weer helemaal terug op aarde.

POW ging naar Utrecht met de gedachte om voor de winst te gaan, echter de waarheid is dat het 2 ruime en kansloze nederlagen werden. De POW-selectie bestond uit: Annelijne, Björn, Daan, Els, Fons, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn, Peter & Robert. Door het grootte aantal spelers (11) en daardoor beperkte speeltijd, was het voor POW moeilijk om in speelritme te komen. De eerste wedstrijd van de dag was POW tegen Dyna’75 2 (Heerenveen) en verliep tot in het begin van het 2e kwart nog gelijk opgaand (20-19), daarna vielen de schoten niet meer voor POW en wel bij Dyna (rust 29-21). De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld, bij POW ging alles stroef en bij de tegenstander alles steeds makkelijker. Eindstand Dyna’75 2 - POW: 61 - 45. Scores: Peter 18, Isabelle 8, Maarten 6, Martijn 6, Fons 4, Daan 2, Robert 1.

De tweede wedstrijd speelde POW tegen de organiserende vereniging SC Antilope. Van de opgooi af, was het duidelijk dat het thuisspelende Antilope veruit de betere was. POW werd op alle fronten afgetroefd. Lichtpuntje was het laatste kwart, waar POW wel goede tegenstand wist te bieden (15-15). Eindstand: POW – SC Antilope: 33 - 76. Scores: Martijn 9, Peter 9, Lucia 6, Fons 2, Isabelle 2, Daan 2, Maarten 2, Robert 1.

Door de tegenvallende wedstijden is POW weer even met beide benen op de grond gezet en staat het team momenteel op de 3e plek in de competitie. Niettemin is en blijft POWh gemotiveerd en zien ze uit naar de volgende wedstrijden! 

Meer berichten