Burgemeester Rik de Lange werd in december 2013 verwelkomd door de Duivense gemeenteraad.
Burgemeester Rik de Lange werd in december 2013 verwelkomd door de Duivense gemeenteraad.

Burgemeester Rik de Lange stopt per 1 december 2019

Rik de Lange heeft vorige week dinsdag bekend gemaakt dat hij zich niet beschikbaar stelt voor een tweede termijn als burgemeester van de gemeente Duiven. Dit deed hij met mededelingen in het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad en met een brief.

Dit betekent dat De Lange vanaf 1 december 2019 zijn functie neerlegt. Hij is sinds 1 december 2013 burgemeester in Duiven. Burgemeester Rik de Lange: "Na ruim 21 jaar in het openbaar bestuur als raadslid, wethouder en burgemeester ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dat kan binnen of buiten het openbaar bestuur zijn." Ook speelt mee dat hij meer tijd wil vrij maken voor vrienden en familie.

Burgemeester Rik de Lange heeft onder meer openbare orde en veiligheid, economische zaken, handhaving en dienstverlening in zijn portefeuille. De Lange (31 juli 1956) is bestuurskundige. Ook studeerde hij Nederlands en geschiedenis aan de lerarenopleiding. Hij heeft tijdens zijn carrière onder meer functies gehad in het onderwijs en het management en directie van zorginstellingen. Ook was hij interimmanager, consultant en onderzoeker. Voor hij burgemeester werd, was hij wethouder en raadslid in de gemeente Zutphen.

Meer berichten