Ziko in actie!
Ziko in actie! (Foto: Ssinder Mangre)

Dansen is goed voor de maatschappij

Mensen bewust maken van het belang van dansen voor de gezondheid van lichaam en geest en daarmee voor de gehele maatschappij, dát is wat Ziko’s Dansschool in Arnhem beoogt.

De dansschool is al een lange tijd bezig om zoveel mogelijk mensen in de maatschappij te laten bewegen door dans, en de komende vijf jaar wil Ziko dit concept nog meer laten groeien. Bewegen en dans zijn niet alleen goed voor je lichaam, voor plezier en het leegmaken van de hoofd en een gezonde geest, ze kunnen mensen ook op een inclusieve manier met elkaar in verbinding brengen. Ziko geeft momenteel verschillende workshops op scholen, in ziekenhuizen, voor blinden en verstandelijk gehandicapten, en bij bedrijven en instanties. Maar, met behulp van de media, zoals kranten en televisieprogramma’s, en de constante inzet van Ziko zelf, wil de dansschool nog meer mensen bewust maken van de rol die dansen kan spelen in de maatschappij.

Ziko’s XXL Party
Op 23 februari 2019 vindt Ziko’s XXL Party plaats. Mensen vanuit het hele land en zelfs uit buurlanden komen speciaal voor dit feest naar de Ogtent in Duiven. Bijzonder aan deze editie is de aandacht voor nieuwe mensen in de dansscene. Zo zijn er op het feest verschillende workshops te volgen voor beginners. Kijk voor het complete programma op www.ziko.nl/xxl-party. Tijdens het feest kan iedereen lekker meedansen of genieten van kijken naar de andere ervaren dansers.

Conferentie
Ziko’s Dansschool bereidt momenteel een conferentie voor, gepland op 21 mei 2019, 20.00 uur. Hier zullen cardiologen, psychologen, politici en Ziko zelf spreken. Hoofdthema zal de gezondheid van dansen voor mens en maatschappij.

Meer berichten