De Loose carnavalsoptocht begint na een stevig gezamenlijk ontbijt om 11.11 uur tijdens de Blauwe Maondag.
De Loose carnavalsoptocht begint na een stevig gezamenlijk ontbijt om 11.11 uur tijdens de Blauwe Maondag. (Foto: Deo Peelen)

Nathalzen tellen af naar carnaval

Het carnaval staat voor de deur. Ook in Loo is er tijdens de dwaze dagen van alles te beleven. De Nathalzen gaan samen met prins Peter en prinses Janny voor een spetterend feest.

Een week vóór het traditionele carnavalsweekend beginnen De Nathalzen al met het carnavalsfeest. Op zaterdagavond 23 februari is er het Gekostumeerd Bal (20.11 uur) in schuttersgebouw Willem Tell. Muziek is er van de topformatie Dreamcast. Voor leden is er die avond gratis entree. Niet-leden hebben toegang voor 10 euro per persoon. Tevens is er tijdens het Gekostumeerd Bal mogelijkheid tot inschrijving voor de Bustoer van dinsdag 5 maart.

Carnaval is een feest voor jong en oud. Op zaterdagmiddag 2 maart komen de jongste feestvierders aan bod tijdens het Jeugdcarnaval (13.11 uur) in schuttersgebouw Willem Tell. De middag begint met een kleine optocht door het dorp. Iedereen met versierde wagens, karren en fietsen mag aansluiten. Daarna is het in de zaal feest met muziek van Williams Music Express. Leden en jeugdigen tot 18 jaar hebben gratis entree. Voor niet-leden is de toegang 5 euro (per persoon).

Blauwe Maondag (4 maart) is niet meer weg te denken van de lokale carnavalskalender. De ochtend (9.30 uur) begint met een ontbijt voor alle optochtdeelnemers en andere vroege vogels. Om 11.11 uur schiet de optocht in gang. Inschrijven hiervoor kan via www.nathalzenloo.nl. Inmiddels zijn er al vele aanmeldingen, onder meer uit Duiven, Giesbeek, Groessen, Loo, Tolkamer en Westervoort. Na afloop van de optocht is er groot feest in onze zaal met deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Tevens komen er diverse carnavalsgroepen en dweilorkesten op bezoek. De entree is voor zowel leden als niet-leden gratis.

Meer berichten