Met het tekenen van een intentieverklaring werd de samenwerking tussen Pleyade en de Technische Universiteit Eindhoven bekrachtigd.
Met het tekenen van een intentieverklaring werd de samenwerking tussen Pleyade en de Technische Universiteit Eindhoven bekrachtigd.

Handen ineen voor nieuwe innovaties in ouderenzorg

Zorgorganisatie Pleyade, die onder andere eigenaar is van woonzorgcentrum Thuvine in Duiven, en de Technische Universiteit Eindhoven gaan gedurende vier jaar nauw samenwerken.

Pleyade, een organisatie voor zorg en ondersteuning aan ouderen in Arnhem, Elst en de Liemers, en de TU/e gaan de komende vier jaar samenwerken op gebied van onderzoek en ontwikkeling. Beide organisaties willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de ouderenzorg en hebben het afgelopen jaar al samengewerkt op gebied van innovatie.

Sinds september 2017 zijn er diverse projecten geweest waar studenten en onderzoekers van de faculteit Industrial Design van de TU/e samenwerken met cliënten en zorgmedewerkers van Pleyade. Doel is onderzoek naar en het ontwikkelen van technologische innovaties voor de zorgsector. Denk hierbij aan innovatieve oplossingen om het dagelijks leven van ouderen gemakkelijker te maken.

Beide partijen willen de samenwerking uitbreiden naar meerdere expertises en het strategisch gebied Health van de TU/e. Ook gezamenlijke fondsenwerving voor zorgonderzoek en -ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden.

Meer berichten