Lezing Groei & Bloei: nieuwe en houtige gewassen in de tuin

Op maandag 11 maart heeft Groei & Bloei – Liemers, Geert Borgonje uitgenodigd om een lezing te verzorgen met als thema ‘bomen en andere houtige gewassen voor onze siertuinen’.

Een lezing die gaat over het gebruik en assortiment van kleine tot middelgrote bomen, sierheester en coniferen in onze particuliere tuinen. Het accent wordt niet gelegd op mooi aangelegde tuinen, maar ligt meer op de gewassen waarbij wordt ingegaan op hun eigenschappen zoals groeiomstandigheden, gebruik, standplaats en hoogte.
De keuze aan beplanting is heden ten dage zo uitgebreid, telkens worden nieuwe soorten en variëteiten gekweekt, waardoor het vaak lastig is om een keuze te maken.

Geert Borgonje laat in zijn lezing voor iedereen iets nieuws zien; van gewone tot zeer bijzondere gewassen, die, soms met wat moeite, te verkrijgen zijn. Ook gaat hij in op onder andere de sierwaarde van de plant; groeivorm, bloeitijd, vruchten of besdragend, bladvormen en herfstkleur.

Wij nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen!

De lezing, die start om 20 uur, wordt gehouden in zaal Staring, Grietakkers 3, 6905 CD Zevenaar. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Leden, maar zeker ook niet-leden van Groei en Bloei zijn van harte welkom! Entree; leden € 2,50, niet-leden € 5,00 inclusief kop koffie/thee en een lot voor loterij.

Meer berichten