Ontruimingsoefening bommelding op Fort Pannerden.
Ontruimingsoefening bommelding op Fort Pannerden. (Foto: Fort Pannerden)

Ontruimingsoefening bommelding Fort Pannerden

In een gezamenlijke oefening van het Team Explosieven Verkenning van de politie, de Explosieve Opruimingsdienst Defensie en BHV Fort Pannerden is maandag 25 februari een bom onschadelijk gemaakt en een aanslag op Fort Pannerden in Doornenburg voorkomen.

Om 10.16 uur belde een verwarde man dat hij enkele bommen in het fort geplaatst had. De receptie reageerde adequaat, 112 werd gebeld en nadat de dagcoördinator op de hoogte gebracht was, werd het fort ontruimd.

Vervolgens was het aan de verkenners van de politie om met hun honden de explosieven te lokaliseren. Dat was een enorme klus, het fort telt namelijk 124 vertrekken en er zijn meerdere lagen. Na de vondst van meerdere explosieven, werd rond 13.00 uur duidelijk dat één van de bommen op scherp stond. De oefening werd een niveau opgeschaald en de EOD gealarmeerd. Eind van de middag werd het sein ‘alles veilig’ gegeven, het explosief was succesvol ontmanteld.

Natuurlijk hopen we allemaal dat zoiets nooit zal gebeuren, maar een oefening als deze zorgt ervoor dat alle procedures goed doorlopen worden en betrokkenen op de hoogte zijn van de stappen die gezet moeten worden tijdens een calamiteit. Iedereen heeft het als een goede training ervaren, op een interessante locatie.

Fort Pannerden is niet alleen een mooi museum, het is ook een prachtige plek voor bedrijfsactiviteiten, zoals teambuilding, vergadering, netwerkborrel of andersoortige bijeenkomst op maat. De gidsen en andere vrijwilligers staan voor u klaar om u te ontvangen. Mail met Fort Pannerden en overleg wat de mogelijkheden zijn. Mail: info@fortpannerden.eu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden