Dean en Joice Meurs.
Dean en Joice Meurs.

Joice en Dean willen samen op top Mont Ventoux staan

Joice Meurs doet op 10 juni voor de derde keer mee aan 'Klimmen tegen MS'. Een actie die geld oplevert voor de strijd tegen multiple sclerose (MS). De 34-jarige Duivense heeft MS.

Het wordt een bijzondere editie voor Joice. Ze gaat de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk voor het eerst beklimmen met haar zevenjarige zoontje Dean Krauts. Samen, lopend de bijna 22, op veel plekken steile kilometers naar de top. Joice Meurs verheugt zich erop. "Misschien moet je zeggen dat Dean zich erop verheugt. Voor mij is het echt een enorme inspanning. Ik loop moeilijk. Het eerste jaar heb ik het ook niet gered. Vorig jaar wel, maar vraag me niet hoe. Het is de sfeer op zo'n dag die je er doorheen sleept. Daar hoop ik dit jaar weer op."

'Team Joice' bestaat naast Joice en Dean uit Patrick den Hartigh, Henno van Veenschoten, Jolijn van Dijk en Joep Heiligenberg. Patrick en Henno fietsen de Mont Ventoux op, Jolijn en Joep lopen, net als Joice en Dean. Het streefbedrag van het team is 3000 euro. Vorig jaar werd 4200 euro bijeengebracht en in 2017 ruim 3300 euro. De opbrengst van de actie gaat naar de Stichting Klimmen tegen MS die onderzoeksprojecten financiert. MS is een slopende ziekte waarover nog vrij weinig bekend is. Bij Joice Meurs werd de ziekte in oktober 2015 vastgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden