Landelijke Open dag Cranio

Op 23 maart zetten Craniotherapeuten in Nederland de deur van hun praktijk open en kan iedereen kennismaken met deze therapievorm. In Westervoort kunt u onder andere terecht bij de twee Cranio praktijken in het C.C.G. de Liemers aan het Geerken 272. Van 10.00-16.00 hebben zij de deuren geopend en bent u van harte welkom.

Cranio is een professionele, lichaamsgerichte therapie die het zelf herstellend vermogen van de mens krachtig ondersteunt en hierbij fysieke en emotionele klachten behandelt. Cranio staat voor Cranio sacraal therapie. Sinds de jaren tachtig wordt deze therapie door onder andere fysiotherapeuten toegepast in Nederland. Op 23 maart a.s. openen Craniosacraal therapeuten in Nederland hun deuren voor het grote publiek. Op deze dag kunnen vragen gesteld worden over de Cranio behandeling en kan aan den lijve worden ervaren wat Craniosacraal therapie is.

Uitgangspunt bij Craniosacraal therapie is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat het een het ander beïnvloed. Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in de lichaamsfascie, het bindweefsel, vastzetten in de vorm van spanning. Dit is een veelal onbewust proces, wat veel energie kost en wat ervoor zorgt dat het lichaam gaandeweg niet meer optimaal gaat functioneren, dit kan zich vertalen in het krijgen van klachten.

Met een zachte, manuele behandeling van de gespannen gebieden krijgt het lichaam de mogelijkheid om de spanning los te laten. De natuurlijke bewegelijkheid van het bindweefsel wordt geoptimaliseerd waardoor het lichaam zijn natuurlijke balans kan herstellen.

De behandelmethode is wetenschappelijk onderbouwd en past goed in de hedendaagse gezondheidszorg.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.craniosacraaltherapieduiven.nl en voor vragen sytskevandenbroek@gmail.com, info@craniosacraaltherapieduiven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden