V.l.n.r.: Theo de Reus (MKB Duiven), Roeland Thissen (MKB Zevenaar), Bert Jansen (Ondernemend Westervoort) en Nina Verrips (Rabobank).
V.l.n.r.: Theo de Reus (MKB Duiven), Roeland Thissen (MKB Zevenaar), Bert Jansen (Ondernemend Westervoort) en Nina Verrips (Rabobank).

MKB-verenigingen helpen starters

Wie ooit een bedrijf begonnen is, weet dat daar heel veel bij komt kijken. Zaken waar je niet aan gedacht had of die helemaal niet leuk zijn. Zoals praktische en officiële dingen. Intussen moet je ook zorgen dat je bekend wordt en de eerste klanten binnenhaalt. Om starters daarbij te helpen, hebben MKB Duiven, Ondernemend Westervoort, MKB Zevenaar en Rabobank Arnhem en Omstreken de handen ineengeslagen. Het resultaat: de MKB Startversterker in de Liemers.

De MKB Startversterker bestaat uit twee avonden (17 en 24 april), beide van 19.00 tot 22.00 uur bij Zaal Gieling in Groessen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor starters die net begonnen zijn of op het punt staan te beginnen. Er is plaats voor maximaal dertig personen. "Het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar leren kennen, zodat ze meteen een netwerk opbouwen. Dat moet het niet te massaal zijn", vertelt Nina Verrips (accountmanager MKB bij de Rabobank).

Om dezelfde reden geldt de aanmelding voor beide avonden. Nina Verrips: "We willen dat deelnemers commitment tonen. De eerste avond is het nog een beetje aftasten. De tweede avond is er herkenning en ontstaat er echt verbinding. In de Betuwe, waar we vorig jaar al met dit concept hebben gewerkt, zag je dat starters ook na afloop contact hielden, onder andere via social media. Dat stimuleren we ook." De eerste Liemerse avond, op woensdag 17 april, staat in het teken van netwerken, pitchen en onlinemarketing. Er zijn drie sprekers: Rien Boskeljon van Spiegel & Reflex Opleidingen, Marc Peeters van Peeters Trainingen en Diana van Kesteren van Mediaz Creatie|Communicatie.

Rien en Marc zijn lid van MKB Duiven, Diana is lid van ondernemend Westervoort. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke netwerkborrel. De tweede avond, een week later op woensdag 24 april, is er een informele informatiemarkt over onderwerpen als bedrijfsadministratie, regelgeving en vergunningen. Vertegenwoordigers van notaris-, accountants- en advocatenkantoren, de Kamer van Koophandel en gemeenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

"Bezoekers kunnen vragen wat ze willen. Bijvoorbeeld of je een bord in je tuin mag plaatsen als je een nagelstudio aan huis hebt, maar ook wanneer sprake is van verkapte loondienst als je hulp inhuurt bij opdrachten", legt Nina Verrips uit. Zij is beide avonden gastvrouw, maar de Rabobank staat zelf niet op de informatiemarkt. "Dat is een bewuste keuze, maar als starters bancaire vragen hebben, kunnen ze mij na afloop altijd even aanschieten."

Aanmelden voor de MKB Startversterker in de Liemers kan tot vrijdag 5 april bij MKB Duiven door te bellen met voorzitter Theo de Reus: (0316) 280 682 of een mail te sturen en bij Ondernemend Westervoort via hun website. Je hoeft geen lid te zijn van MKB Duiven of Ondernemend Westervoort of klant van de Rabobank.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden