Dorette Wijntje (l) en Trijnie Moraal.
Dorette Wijntje (l) en Trijnie Moraal.

Gezocht: collectanten voor slachtoffers oorlog en rampen

In Duiven collecteren in de week van 24 tot en met 30 maart vrijwilligers voor stichting ZOA. Deze hulporganisatie vraagt aandacht voor de miljoenen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om deze mensen te ondersteunen met noodhulp en hen te helpen een nieuwe start te maken.

Trijnie Moraal en Dorette Wijntje organiseren de collecteweek in Duiven. Trijnie en Dorette: "Wij moeten er niet aan denken dat je door een oorlog of een natuurramp alles kwijtraakt. Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen."

Trijnie en Dorette zoeken nog collectanten. "Het collecteren kost gemiddeld een uur tijd. Dit kan ook samen met kinderen. Wel is van belang dat zij altijd met een volwassene langs de deuren gaan. Collectanten lopen meestal in hun eigen wijk."

Bel voor aanmelding met 06-24183840 (Trijnie Moraal) of 06-14656519 ( Dorette Wijntje).

Meer berichten