Elke inwoner van Gelderland kan op 20 maart stemmen stemmen bij een stemlokaal in de buurt.
Elke inwoner van Gelderland kan op 20 maart stemmen stemmen bij een stemlokaal in de buurt.

Verkiezingsdebatten en -uitslagen in provinciehuis

Op 20 maart zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Stemgerechtigden mogen dan hun stem uitbrengen op de partij van hun keuze. In Gelderland is er keuze uit 15 partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er diverse debatten en andere activiteiten om kennis te kunnen maken met de partijen, de leden en hun standpunten. In het Huis der Provincie zijn er activiteiten op 18, 19 en 20 maart.

Omroep Gelderland houdt op 18 maart het Gelders Debat met de lijsttrekkers van de 15 partijen waar Gelderlanders op kunnen stemmen. Aan de hand van actuele thema's gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie. Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren het debat.
Het debat is in het Huis der Provincie. Het wordt tussen 20.00 en 21.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland. Belangstellenden zijn van welkom om dit debat bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Bezoekers moeten een identiteitsbewijs tonen.

Op 19 maart zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt. De stellingen waarover wordt gedebatteerd hebben de partijen zelf ingebracht. De leiding van het debat is in handen van Rob Trip. Het debat begint om 20.33 en duurt tot 22.00 uur, NPO 1. Dit debat is besloten.

Wie zijn de winnaars? Het antwoord op deze vraag is bekend op de uitslagenavond op 20 maart. De NOS en Omroep Gelderland zenden rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie de uitslagenavond uit. Rob Trip is de presentastor en Dionne Stax brengt de uitslagen.


Belangstellenden zijn welkom om de uitslagen en de voorlopige representatieve uitslagen van de verkiezingen (exitpolls) bij te wonen in het Huis der Provincie. De inloop begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Bezoekers moeten een identiteitsbewijs tonen.

Elke inwoner van Gelderland kan op 20 maart stemmen stemmen bij een stemlokaal in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht van 7.30 tot 21.00 uur.

Meer berichten