Vertegenwoordigers van verenigingen die gebruik maken van sporthal Triominos, Candea College en gemeente Duiven na de ondertekening van de gedragscode.
Vertegenwoordigers van verenigingen die gebruik maken van sporthal Triominos, Candea College en gemeente Duiven na de ondertekening van de gedragscode.

Rookvrije omgeving

Het terrein rondom sporthal Triominos en Candea College is rookvrij gemaakt. Hiervoor is op donderdag 21 maart een gedragscode door alle verenigingen, Candea College en wethouder Johannes Goossen van de gemeente Duiven ondertekend. Op basis van deze gedragscode gaan alle betrokkenen voor een rookvrije omgeving rondom Triominos en Candea College.

Met de start van project BOSS in 2016 werd de 'gezonde leefstijl' gekozen als één van de speerpunten van de gemeente Duiven. Met een rookvrij Triominos wordt volgens de gemeente Duiven invulling gegeven aan dit speerpunt.

"Met een rookvrije omgeving dragen de sportverenigingen, Candea College en Triominos uit dat niet-roken de norm is. Hierdoor wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Daarnaast draagt een rookvrije omgeving bij aan het realiseren van een rookvrije generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien", schrijft de gemeente Duiven in een persbericht.

In en rondom Triominos zijn verschillende communicatie uitingen aangebracht. Zo zijn er posters opgehangen, stickers op ramen geplakt, tv schermen met de tekst 'Op weg naar een rookvrije generatie'.

Meer berichten