Luchtafweergeschut met mitrailleurs.
Luchtafweergeschut met mitrailleurs. (Foto: HCGLVD)

Zwaar geschut op Fort Pannerden

Zaterdag 13 april om 12.00 uur wordt op Fort Pannerden het startschot gegeven voor het fortseizoen 2019. Het schot komt van de schutterij uit Doornenburg. U bent allen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Voorafgaand aan het startschot worden er drie stukken luchtafweergeschut naar het fort gereden. Deze drie stukken komen uit de Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging (HCGLVD) uit Vredepeel op de voormalige luchtmachtbasis de Peel. Het gaat om twee kleine stukken uit het begin van de vorige eeuw en een voertuig met mitrailleurs uit de jaren ‘40.

De stukken luchtafweergeschut zullen om 11.30 uur vanaf het toegangshek naar het fort rijden, begeleid door vrijwilligers in uniform. Toeschouwers kunnen na de officiële seizoensopening met 20% korting het fort bezoeken.

Het zwaar geschut blijft nog het hele weekend van 13 en 14 april bij het fort staan en is daar gratis te bezichtigen.

In april begint voor Fort Pannerden het nieuwe seizoen en zal het fort ook weer op de woensdagen geopend zijn. Tijdens schoolvakanties bent u op alle dagen (behalve maandag) welkom voor een interessante (kinder)rondleiding, een spannende escape room en gewoon lekker genieten van het schitterende uitzicht onder het genot van een kopje koffie/thee en gebak.

Meer informatie www.fortpannerden.eu

Meer berichten