Voorganger Christiaan Vos tijdens de opening van De Stek: "Veel mensen zijn benieuwd naar wat we te bieden hebben."
Voorganger Christiaan Vos tijdens de opening van De Stek: "Veel mensen zijn benieuwd naar wat we te bieden hebben."

Grote belangstelling voor nieuwbouw KerkvoorNu

Met twee diensten met ieder 500 belangstellenden kende 'De Stek', het nieuwe onderkomen van KerkvoorNu aan de Rijksweg in Duiven, zondag een zeer drukbezochte opening.

'Uitzonderlijk, overweldigend, alles in het teken van gastvrijheid en ook een enorme blijdschap." Voorganger Christiaan Vos van KerkvoorNu kiest zijn woorden zorgvuldig als hij terugblikt op de dag waarop alles anders werd voor de geloofsgemeenschap die een centrum in gebruik nam dat zijn gelijke in de regio niet kent. De woorden van Vos vorige week in deze krant dat KerkvoorNu in een behoefte voorziet, werden onderstreept door een massale opkomst. Van bekenden én onbekenden. Christiaan Vos: "De mix vond ik mooi. Veel mensen die benieuwd zijn naar wat we te bieden hebben. Ik denk dat we duidelijk hebben kunnen maken dat we er zijn voor iedereen, niet exclusief voor mensen met een religieus gen."

De nieuwbouw bestaat uit een ontmoetingsruimte en een zaal voor vieringen. Kinderen en jongeren hebben hun eigen plek in het naastgelegen (en verbonden) gebouw van de voormalige basisschool De Boomgaard. Deze hele week staat in het teken van de opening van 'De Stek', met onder meer een pizza-movie-night voor de jeugd op vrijdag.

Meer berichten