Corry Louwers met haar kleinkinderen Aidan en Caitlin van den Berk.
Corry Louwers met haar kleinkinderen Aidan en Caitlin van den Berk.

Boeken maken met je kleinkinderen

Van jongs af aan doet Corry Louwers uit Duiven niets liever dan tekenen. Er waren fases in haar leven dat het er niet van kwam, maar nu liggen er twee boeken van Corry Louwers bij Primera in Duiven. Gemaakt samen met haar kleinkinderen Caitlin en Aidan van den Berk.

'Superelfje' en 'Prinsje is jarig' zijn de titels van de boeken, die beide een officieel ISBN-identificatienummer hebben. Prentenboeken zijn het eigenlijk. Tekeningen, aangevuld met een beperkte hoeveelheid tekst, vertellen het verhaal. De achtergronden van de tekeningen zijn gemaakt door Caitlin van den Berk (7) en Aidan van den Berk (5). Vervolgens heeft 'oma Corry' (65) ze met veel gevoel verfijnd. Het resultaat is twee prachtige boeken op liggend A4-formaat.

Corry Louwers is er trots op en prijst haar kleinkinderen. "Ze hebben echt hun best gedaan. Aidan kwam steeds weer met nieuwe tekeningen. 'Voor het boek', zei hij dan. Hij is heel muzikaal, dat komt ook in het boek terug. Caitlin is vooral creatief. Net als ik tekent ze graag. Ze heeft ook echt inhoudelijk bijgedragen aan de totstandkoming van het verhaal. Ik denk dat het boeken zijn die jonge kinderen aanspreken."

Lang geleden, in de tweede klas van de basisschool, ontdekte Corry Louwers haar liefde en talent voor tekenen. "Ik had dat jaar een juf die heel goed kon tekenen en ik pakte het snel op. Vanaf dat moment wilde ik alleen nog maar illustrator worden."

Het leven liep anders, maar toen haar dochter het huis verliet, tientallen jaren later, maakte Corry Louwers werk van haar creatieve ambities. Het bleef bovendien niet bij illustreren. Ze maakte video's en foto's en later ook websites. Een grote klus was de productie van een boek over het werk van haar oudste broer in Bahrein. "Hij heeft daar in de jaren tachtig een halfjaar voor Ballast Nedam gewerkt aan een brug die Bahrein verbindt met Saoedi-Arabië. Ik bond de boekjes zelf in. Steeds weer kwam Ballast Nedam met verzoeken voor nieuwe boekjes. Ze vonden het blijkbaar een leuk aardigheid om weg te geven. In totaal heb ik er uiteindelijk bijna 500 gemaakt. Toen was ik er wel klaar mee. Ook omdat het nauwelijks iets opleverde, al was het me daar niet om te doen."

De Duivense verwacht niet dat het stormloopt voor de boekjes die ze maakte samen met haar kleinkinderen. "Het was leuk om te doen. Al met al zijn we er toch een dik halfjaar mee bezig geweest. Het zijn ook zeker leuke boekjes geworden voor kinderen in de doelgroep, maar ik heb niet de naamsbekendheid die nodig is om de verkoop aan te jagen. Ik ben al tevreden als er de nodige exemplaren van worden verkocht. Als er dan na aftrek van de kosten wat overblijft, is dat voor Caitlin en Aidan. Daar kunnen ze iets leuks van kopen als dank voor de tijd die ze erin hebben gestoken."

'Superelfje' en 'Prinsje is jarig' zijn verkrijgbaar bij Primera in de Elshofpassage in Duiven. De boeken kosten 14,99 euro, maar zijn voor inwoners van Duiven afgeprijsd tot 7,99 euro.

Meer berichten